Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
блогът на светла иванова за тв критика и медиа-анализи
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 697105 Постинги: 388 Коментари: 420
Постинги в блога от Февруари, 2012 г.
та да късаш вестници в ефир, питам се напоследък.
А може пък и да не е заради парите - нашенската народопсихология свидетелства, че хвърлянето на пепелник срещу телевизора е обичайна форма на диалог между субект и обект на медиа-общуването.
Другото, което ме вълнува, е, че напоследък фирма "Софарма" бе спомената толкова пъти от телевизионния екран извън минутите на рекламните блокове, та СЕМ ще забогатее от глоби...
Ситуацията силно напомня периода след задържането на Алексей Петров, когато рекламните послания на застрахователна компания "Лев Инс" заляха двете "конкурентни" ефирни телевизии, а Кристина Патрашкова обикаляше по студиата да обяснява за новия седмичен вестник, чийто старт подготвя.
И в двата случая общото е, че печели този, чието име (или на фирмата му) се върти нонстоп от сутрешни блокове, та чак до вечерни токшоута. Като си плаща солидно за това... 
Категория: Новини
Прочетен: 1387 Коментари: 2 Гласове: 2
съобщиха новинарски медии.
Граждани за европейско развитие на България, или ГЕРБ, в момента управляваща партия в България, ще срещне отпор в лицето на Слави-Биневия ГОРД - Гражданско обединение за реална демокрация.
Това е, понеже демокрацията у нас не е реална, а виртуална по всяка вероятност.
Щом архонтът е ГОРД, това е нашият СРАМ - Селяни и работници за американския модел, тиражираха анонимни онлайн-субекти. Идеолозите на СРАМ защитават схващането, че и черен президент да имахме, щяхме да сме по-бяла държава, отколкото сме сега.
Друг проект - на отцепили се анархисти, също набира скорост. Формацията ПОЗОР, или Политически опозиционери за обществено разрушение, ще даде пресконференция в най-близко бъдеще. Желаещите да присъстват ще се легитимират с разрешителното си за носене на оръжие...
Още разсъждения на абревиатурни теми вижте на  tvmreja.blog.bg/novini/2010/11/30/po-abreviaturite-shte-gi-poznaete.642966
 
Категория: Новини
Прочетен: 1526 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 11.02.2016 07:33
Волен-Сидеровата семейна сага и Трактористките "разкрития", узнахме тази седмица - приливна вълна, причинена от скъсана язовирна стена. 
Разбрахме също и каква е разликата между България и Третия свят. В Третия свят не се давиш на живо по телевизията...
Сам премиерът пък ни отвори очите за вселенския ни мързел - "100, 200 или 50, 40, 30 хиляди лева" сложил на топло в банката всеки българин и си лихварства кротко, заигра се с цифрите Борисов.
И в Унгария се греят с пари - буквално, съобщиха агенции. Стари, изтеглени от обращение хартиени форинти преработва в брикети Централната банка на страната, горивото - към 50 тона годишно, отива при социално слаби хора.
Ей в това пък е разликата между България и Първия свят. В мащаба на мисленето.
Категория: Новини
Прочетен: 2310 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 10.02.2012 16:24
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 697105
Постинги: 388
Коментари: 420
Гласове: 1235