Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 16:42 - Столично
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
0



"Най-добрата партия" на телевизионния комик Йон Гнар получи 34.7 на сто от гласовете и спечели шест от 15-те места в Градския съвет на исландската столица Рейкявик, съобщиха медиите. Така шегаджийската формация остави да й дишат праха консервативната Партия на независимостта и управляващите социалдемократи.
В предизборната си кампания Йон Гнар обеща безплатни хавлиени кърпи при всички термални извори и полярна мечка в столичния зоопарк, като откровено призна: "Можем да обещаем повече от останалите, понеже по никакъв начин няма да спазим тези обещания."
От политическия опит на вулканичната страна се вдъхновили и наши хумористи. Говори се, че Слави Трифонов се готви да създаде "Най-смешната партия" и да издигне себе си за кмет на София на следващите избори. Дългия щял да обещае безплатни носни кърпички за подсмърчащите от умиление при появата на Бойко Борисов на екран, но нямало да спре дотук. Шоуменът се готвел да разбие рейтинга на политиците с обещанието да превърне "Факултето" в парк за танцуващи мечки, като повери по една такава на всяка мургава фамилия.
В Пекин пък нов правилник задължава автобусните шофьори и кондукторите в градския транспорт да се обръщат към пътниците с "господине" и "госпожо", а не с "другарю" и "другарко", както досега, пишат медии.
"Другар" не подхожда на стандартите за обслужване на пътниците, при избора на обръщение водачът следвало да се съобразява с възрастта на пътника и с евентуалното му занятие. Ако си личи, че някой е студент, обръщайте се към него със "Студенте", учи правилникът китайските шофьори. "Стари другарю" може да се каже на възрастен човек, но само в краен случай, по-добре е "стари господине" или дори "старче".
У нас овладелите каратистки техники контрольорки също минават курс по добри обноски, узнаха будни журналисти. В наръчника на късащите билетчето в софийския транспорт се казва: "Към възрастните пътници следва да се обръщате с учтивото "морук" или "изкуфелник", а към тийнейджърите - с "наркоман" или "боклук". Пътниците на средна възраст следва да бъдат почтително назовавани "селяндур" или "селянка". Учтивото обръщение предхожда яма дзуки."



Тагове:   вулкан,   транспорт,   избори,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036350
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив