Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2011 10:57 - От телевизията научаваме
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1076 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2011 11:00


какво става в собствения ни живот, разбраха зрителите на снощния "Отечествен фронт".
Съботното си гмуркане в ъндърграунда Мартин Карбовски бе посветил на тийнейджърката - родилка, от горнооряховската болница.
"Майката", както упорито я наричат някои медии, била сигурна, че "детето" й е родено живо. Било розово, но не изплакало, защото, за да изплачат, някои бебета трябва да ги плеснат по дупето, учи докторите как да си гледат работата лясковчанката.
Никой не й обяснявал какво става, но когато чула от сересетата, че лекарите си казват "в кофа ли да го давим", тя осъзнала какво се е случило. Кръвожадните медици са причинили нарочно смъртта на това толкова искано дете, заключило детето, забременяло месец след като срещнало възлюбения си!
Вярно, Борянчето се изпусна, та цитира какво й е казал д-р Лазаров. Гинекологът й се скарал: "Като не си го искала това дете, защо не дойде да го махнем!" Но тази реплика прелетя нечута покрай ушите на репортерката. Понеже нашите телевизии чуват каквото си пожелаят от това, което ние им казваме.
Боряна и Стефан се запознали "на кафето", споделиха двамата пред камерата на "Отечествен фронт". Стефан е на 24, вече с две присъди, не работи, но смята, че не го взимат на работа заради "тая история с болницата". Разбирате ли - не защото е нискообразован бивш затворник, в чиято къща няма баня, а защото приятелката му е дръзнала публично да обвини лекар!
Иначе и двамата са на мнение, че бедността е причината да изгубят бебето си. Нямаме пари да им дадем, затова не ни обърнаха внимание, завайкаха се двамата млади, вече прегърнали идеята за гурбет.
През цялото време авторката на предаването им пригласяше с въпроси-отговори, които Стефан и Боряна охотно повтаряха. Гафът на журналистката "За раждане се плаща" сигурно е високооценен професионален трик в очите на работодателите й, но не отговаря на истината. Младото момиче с микрофона едва ли е запознато с практиката всички раждания на здравнонеосигурени циганки да бъдат вписвани като спешни случаи, за да се вместят в графата "спешна и неотложна помощ", която е безплатна.
Ала думата ми беше за друго. Ако някой твърди, че от медиите е узнал какво му се е случило лично на него, вината едва ли е на този някой. Това, че живеем вестникарско-телевизионен живот, е следствие от дългогодишното промиване на мозъци, докато в тях останат само Инджи, Мехмет и сутрешното "Добър ден" от снимката на екрана...




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036407
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив