Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 13:03 - Обмислям благотворителна
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1876 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 02.07.2011 13:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
кампания в полза на MSAT, приятели.
Медията явно се нуждае от средства, за да закупи правата за излъчване и на още един игрален филм освен "Под обсада 2".
Без майтап - ранният Стивън Сегал се вихри във влака през вечер на честотите на варненската телевизия. И други пълнят програмата си с хореографските изпълнения на Белия Буда, даже Би Ти Би Action и "Диема", но MSAT са най-упорити. Ако исках да науча наизуст репликите от "Под обсада 2", щяха да са ми достатъчни само последните 2-3 седмици - толкова често експертите на медията програмират екшъна в праймтайма си.
Тук е мястото да кажем, че това, което е праймтайм за ефирните телевизии, за кабеларките е deadtime - чесовете, в които никой не ги гледа, захласнат в новините, реалититата и токшоутата на големите.
Конкуренцията е мисия невъзможна за телевизия с малък бюджет за собствени продукции, ниски заплати на екипите и възможност за купуване правата на филми, направени доста преди началото на настоящото хилядолетие. (При това - телевизии, за чието присъствие в дома си плащаш на кабелен оператор или доставчик на сателитни услуги.) По тази причина гледаното време - сутрин от 7 до 10 и вечер от 19 до 23 ч., кабеларката пълни с негледаеми програми, не се притеснява ни най-малко от безкрайното им повтаряне и дори не си дава труд да публикува програмата си в специализираните сайтове.
Не ме разбирайте погрешно - не смятам, че СКАТ трябва да продуцира "Music Idol", а VTV да удари Animal Planet с поредица за приключенията на българските еколози. Със сигурност има публика и за показваните там публицистични и коментарни предавания. Но уважението към зрителя изисква поне да си признаеш, че не си в състояние да запълниш 24-часова програмна схема, и скромно да се оттеглиш от тази битка, оставяйки си няколко наистина качествени предавания, които не се срамуваш да забодеш "на гърба" на новините, сериалите или магаретата водещи. Което вече не е въпрос на бюджет...




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - подкрепям
02.07.2011 13:15
пет с`тинки от мен
цитирай
2. valsodar - Е, ако върнат "Голите нови...
03.07.2011 02:45
Е, ако върнат "Голите новини" може и да съберат пари за нови филми.
Само дето пронозата за времето, ще трябва да се гледа по другите канали.
цитирай
3. apostapostoloff - Тия варненски мутри
04.07.2011 04:29
наистина станаха за смях, ама и Диемите не остават по- назад!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1030055
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив