Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 09:22 - Седем века разлика
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1680 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 19.09.2011 09:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
между истинска тв продукция и прехвалена нашенска сапунка гледаха снощи верните фенове на Би Ти Ви.
Облъчени от обилна предварителна реклама, зрителите очакваха нещо нечувано и невиждано да се случи в ефир, да греят звезди, да се вихри динамично екранно действие, да се завържат сложни интриги...
Какво видяха обаче:
1. Плоският сюжет "съдийка - приятелка с мутри", "гримиран" с нафталиненото присъствие на Ваня Цветкова и "супернаходчивата" реплика за "делото за мола на Касабови", пъхната в устата й, за да "препраща" към продукцията на конкурентна компания, но за същата телевизия. (Дали човекът пред екрана е толкова тъп, та да се хване на уловката, че двата сериала са свързани на фабулно равнище?)
2. Конфликтът честна журналистка - корумпирана съдийка, пикантно "подправен" с тийнейджърска любов.
3. Триезична боза, която трябва да илюстрира българската среда в Ню Йорк - естествено нашенци са забъркани с руски мафиоти, ама бърборят на някакъв невъобразим английски, а от време на време и руска реч обагря атмосферата.
4. Емигранти от всякакъв калибър - млади и стари, нови и отпреди демокрацията, говорят на един и същ беден, орязан език, който е твърде "български", за да повярваме, че са отвъд океана.
5. Накрая - о, каква изненада! - Мария Статулова пак държи кафене, също като в "Забранена любов", ама тоя път е с магазин, а пък плакат на Стоичков отпреди 20 години виси зад гърба й!
След като ни проглушиха ушите със снимачната си "совалка" между София и Ню Йорк, продуцентите на поредицата ни показаха съвсем друго нещо. Учудва ли ви, че кадрите от мегаполиса са само общи - някак не виждаме Алекс Раева да се разхожда под бляскави реклами или Малин Кръстев да взима такси на Пето авеню например... И няма как да видим такова нещо, защото кракът им не е стъпвал отвъд океана, всички снимки от Града на небостъргачите са дело на един-единствен оператор, за чийто хонорар са похарчени известна сума пари.
А сега мога само да пожелая на тв мазохистите приятно гледане на "култовия сериал". Аз лично смятам да натисна копчето, което ме отвежда на местопрестъплението...



Гласувай:
3



1. анонимен - ПЪЛНА ПОСРЕДСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19.09.2011 10:44
Слаб сценарий, бездарна актьорска игра, фалш и напъни на гладно!!!!!!! Като добавим и "реалната действителност", постните "американски кадри" и ПЪЛНАТА СКУКА и мудност на действието..............всичко обилно гарнирано с мутренски простотии.....ЕБАСИ ТЪПНЯТА!!!
цитирай
2. ve6titsa - Знам,че са слабички.
19.09.2011 12:58
Не разбирам от кино и телевизия,но българските сериали определено ме дразнят.Гледам ги от чист патриотизъм."Комици в повече" и т.н."Забранена любов" не можа да ме накара и една серия да изгледам.Единствено "Стъклен дом" ми хареса.Поне донякъде е озвучен,както е поносимо.Но пък и не е задължително да си прекараш вечерта пред телевизора.Все още се продават книги.
цитирай
3. анонимен - хахахахаха
19.09.2011 17:44
ами те и за клипа на плевнелиев казаха, че го биливидели как се снима на улицата, пък то какво било - http://parvosignalno.info/zadkulisie/12-zashto-bi-ti-vi-izlaga-pak
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036367
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив