Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 14:35 - От Пламен до Пламен и от грамада
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1188 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.03.2013 15:02


до грамада е заключен българският преход, по време на който бавно, но сигурно прехождахме от "народна власт плюс електрификация" към "народът срещу властта на електрификациите".

Първия Пламен - Станчев, го помнят малцина. Студентът заплаши, че ще се самозапали, ако не свалят петолъчката от Партийния дом, и се обрече на живот в недоимък и унижения. Беше август 1990-а. 
Вторият - Горанов, който изгоря, шества из медии и социални мрежи, издигнат като флаг на протестите срещу недоимъка и униженията. Март 2013-а.

Първата грамада в най-новата ни история трупахме през зимата на нашето недоволство - 1997-а, завършила с пролетта на Костовото доволство. Флагман на бунта и инициатор на трупането на камъни - с възрожденски песни на уста - бе Слави Трифонов, тогава още с "Каналето", преди то да се превърне в "Хъшове" по телевизията на олигарсите "7 дни".
Днес пред сградите на управниците си пак трупаме грамади камъни, пак Слави Трифонов - от ефира на телевизията на олигарсите Би Ти Ви, ни обяснява защо го правим и как то довежда до така мечтаната промяна. Грамадите подплашили властта, тя свалила цената на тока, изтъкна Александър Вълчев на открита редколегия неотдавна, забравяйки да спомене предишното носене на камъни...

И още: Янко Димов, полицай, детектив, каратист, повлече крак за дълга серия знакови убийства, "самоубивайки се" с няколко изстрела в главата... Юли 1991-ва. Преди това написа роман...
Друг Янко Димов, обеднял и бездомен, но поет, загина под столичен тролей. Март 2013-а.

От Пламен до Пламен гори протестът срещу несправедливостта.
От телевизия в телевизия прехождат добре гримирани водещи и журналистки.
Кучетата си лаят, преходът си върви...



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1029956
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив