Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 11:53 - В изборния ден
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 6415 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 14.05.2013 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Би Ти Ви истеряса още преди 18.30 ч. - с надвикването между Татяна Дончева и Владимир Каролев се положи началото на неистовото крякане в ефир, продължило до малките часове.
Така повлекли крак, от Герговата телевизия продължиха да ни тероризират ушите и да ни вдигат кръвното с Генкините репортажи от пловдивската циганска махала и с фалцетните включвания на Рада Домусчиева от столичните улици - и двете дами винаги на ръба на нервна криза, затова така подходящи за предизвикване на други кризи.
Както и "червената" Мая Манолова впрочем - особено когато я възправиш срещу непукиста Делян Добрев, както стори Би Ти Ви.
Разбира се, всички "дуели" в ефира на медията бледнеят пред постиженията на Петър Нанев - когато малко след 21.30 ч. протестиращи атакуваха загражденията пред НДК, той се разкрещя, като че коментираше... вечното дерби!
Ако човек е гледал само Би Ти Ви (надявам се да няма такъв), би могъл да реши, че България е арена на кървави сблъсъци между недоволни и полиция и че до минути ще избухне гражданска война. 
Разбира се, верни на "партийната линия", Ани Цолова и Виктор Николаев до последно обясняваха, че Меглена Кунева аха-аха да прескочи 4-те процента. Прозрачният "непрофесионализъм" на подобни уклони не ми се коментира.

Нова тв зададе добър, пропит с търпение тон на изборната нощ.
И двете двойки водещи - Николай Дойнов-Люба Кулезич, Мира Иванова-Христо Калоферов, се бяха застраховали от размяна на словесни удари под пояса в студиата, като не приютяваха едновременно "кръвожадни" събеседници.
Само когато Васил Иванов взе да пръска слюнка срещу Ангел Найденов, нещата леко поизлязоха извън контрол.

Безспорен фаворит в нощта на 12 май бе БНТ.
Светло студио, умерен тон, приемлив градус на напрежението - точно колкото да не доскучаеш на зрителя, но и да не отидеш в другата крайност да търсиш под вола теле в името на рейтинга.
В студиото на Бойко Василев също бе навалица, но тук не се крещеше и противоположни мнения се изслушваха спокойно, без авторът им да е заплашен от линч.
По Националната се появиха повече политолози и журналисти, отколкото политици, може би затова тази лека дистанцираност от стилистиката на скандала се превърна в плюс за медията.

Изводът е, че когато всички предават едно и също - социологически извадки, проценти, протести, - по-важна се оказва формата, не съдържанието.

Ако ме питате какво мисля за Барековата телевизия, ще ви кажа честно - не я гледам, но съм сигурна, че пак е сваляла диктатури...


Тагове:   избори,   телевизия,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. petril - petril
14.05.2013 10:56
Без ирония; Вие сте добре подготвена за шеф на СЕМ!
цитирай
2. tvmreja - благодаря,
14.05.2013 12:08
ще пропусна...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1030061
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив