Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2013 11:43 - Помощ! Разсмиват ни!
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 3440 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 12.02.2022 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1. "Младост 5". Предаване без сценарий. (И му личи!)

Форматът бил много успешен в Русия и в Германия, услужливо ни информира медийната пиар-машина.
Хубаво, ама на наш терен шоуто за безсмислен смях е сред най-големите тъпотии, застигали нещастния заложник пред малкия екран.

Модераторът поставя задача на актьора. Актьорът не я знае предварително. Започва да импровизира. (На Краси Радков обикновено му се получава, на Иво Сиромахов - понякога, за Венета Харизанова не ми се говори.) В това време  модераторът е поставил нова задача - без да е дал край на предишната и без да е ясно как новата ще си взаимодейства с предходната.
В нашенския "Младост 5" на всеки се възлага да прави това, в което е добър и което често е (до болка) познато на зрителя от "Шоуто на Слави". Така Краси Радков е: Тодор Батков, македонски войвода, Димитър Пенев, робот, животно. Иво Сиромахов е: Андрей Райчев, обикновен неудачник. Мариан Бачев е: полицай, Веселин Маринов, Коцето Калки. Венета Харизанова е: прелъстителка.

Обикновено хаотичните сценични превъплъщения завършват с всеобщ неконтролируем кикот - на актьори и публика.

2. "Пълна лудница". Предаване с трудна съдба.

Започнала като шоу за пародии на тв формати, "Лудница"-та претърпя остър завой към битово-селски хумор, за да се завърне като нещо от типа на "смесен магазин".
Сега драгият зрител гледа и пародии, и постоянни комедийни образи в сюжетни ситуации.
Очевидно сърцата на публиката са спечелени от Жоро Бекъма, Марчето и мама Божка, защото недодяланите смешки се леят във всяко издание.
Имитациите на тв предавания обаче не са изоставени. За жалост Гола и Милен Цвеклов толкова малко приличат на първообразите си като екранно поведение, та ако не са гримът и декорът, едва ли някой ще ги разпознае.
За добрата стара буфонада пък какво да кажем - мислех, че изпълнения от типа "Дует Тритон" сме ги оставили в 80-те години...

По всичко личи, че екипът се забавлява при снимането повече, отколкото уважаемата публика при излъчването...

3. "Шоуто на Канала". Като гледа човек русата креслива водеща, разбира защо в България жена комик е рядкост!

От "Шоуто..." не се уморяват да търсят актуалност - няма издание, в което да не се зачекват обществени и политически проблеми от седмицата. За голямо съжаление скечовете се получават беззъби, безпомощни, с постни песенни текстове и нелогични диалози, разчитащи на първосигнални имитации.

А това, че влачат Кирето и Сийка и хамалите вече над десетилетие, изобщо, ама изобщо не работи в тяхна полза...

4. "Комиците". Нищо по-дразнещо от представянето на ВИП гостите на предаването! Дали Гатьо Танков, или д-р Измилова, Циганката или Полицая - няма значение, резултатът е тъпоумни подмятания и плоски шеги.

Амбицирани да се впишат сред жалоните на българската смехова традиция, "Комиците" щедро произвеждат устойчиви езикови формули, които блестят с посредствеността си. "Много си тъп, Саше" е само един пример.
И какво забавно има в двете глухи баби или в семейството старци, които са забравили дори имената си!
А пък този професор (или учител?) по кой предмет изпитва студента (ученика) си, така и не можах да разбера - по всичкология вероятно...
От шоуто на Милошев-Нейков също се пробват в пародирането, но им се получават единствено новините. Може би защото да пародираш предаване, което отдавна не е в ефир, като "Минута е много", не носи дивидент сред по-младата аудитория.

5. "Аламинут". Не е измислен по-скъп начин да се разказват стари вицове!

Кратките видеоформи обаче дразнят с безподобната си разтегленост и груб, често недопустим език. Поантата на вица е предвидима, актьорите маниерничат.

Върхът на лошия вкус е сентенцията, изписана на дъската в "кухнята" - често мъдрата мисъл е отмъкната от известен автор, напълно извадена от контекст, или е вторично фолклоризиран афоризъм, с който и тийнейджър не би впечатлил компанията си.

Комедийните ни актьори са впримчени в слаба тв драматургия и бедни образи. 
Обаче пък какво да правят, като новото българско кино така рядко посяга към комедийния жанр...



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. muerte - Абсолютно вярно.
10.06.2013 15:10
Но докато "Пълна лудница" стартира доста добре, то "Шоуто на канала" си е изсмукано от пръстите - от заглавието, до немощните напъни на актьорите. Комиците имат проблясъци и тук-таме попадения, но само толкова. За "Аламинут" си абосолютно точна - няма какво да се добави повече. А пък "Младост 5" може и да има по-добра съдба, ако махнат тая набедена манекенка (задължително) и се постараят още - чисто сценарно.

Всъщност това е и най-големия проблем на тия предавания - сценаристите издишат.
цитирай
2. rokset - ?
11.06.2013 04:49
Нека не сме чак толкова взискателни.Припомнете си времето след "Клуб НЛО" и "Ку -Ку",когато нямаше нито едно комедийно предаване.Нека хората правят такива. Не може всичко да е шедьовър.
цитирай
3. absurdin - първият сезон на пълна лудница - ...
24.07.2013 13:02
първият сезон на пълна лудница - беше велик! обаче после - все по-зле. комиците са трагични. шоуто на канала от време на време има много добри попадения. аламинута е тъпичък. лафовете на робин кафалиев в най смешните животни и хора също са интересен пример за тотална липса на смехоусетливост хаха за да дам пример за канала сега се сещам за един скеч за дървото във! живота хаха много добро беше хаха
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036268
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив