Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2014 11:16 - Хроника на една предугадена смърт
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 2392 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Понеделник.
Във вихъра на изборните резултати водеща новина в късната емисия на ТВ7 е смъртта на млада жена - 40-годишна столична фотографка издъхва до колата си, след като е снимала абитуриентска вечер. Елизабет умира, защото... линейката закъснява! И не само закъснява, ами и пристига  необорудвана! Репортерите на барековизията обаче не са закъснели - те са там навреме, за да заснемат покрития труп на жената.

Няма отговор на въпроса - каква е причината за смъртта на фотографката, но то е, понеже и въпроса го няма...

Вторник.
Новината е във всички емисии по всички телевизии. Повтарят се до болка познати факти - ниски заплати, липса на екипи, България остава без лекари... Чува се думата "уволнение".
 
Сряда.
Съпругът на починалата е в сутрешния блок на ТВ7, прилошава му, обаждат се на Бърза помощ, става скандал.
Според телевизията - докторката обиждала безпричинно екипа, гонила приятел на младия мъж, понеже миришел на алкохол, викала полиция.

Защо съпругът се разкарва по студиата, вместо да скърби и да организира погребение - не знаем. Защо известната д-р Кателиева се мярка около входа на телевизията, докато камери и микрофони посрещат спешния екип - също.

Четвъртък.
В трите сутрешни блока (на частните ефирни телевизии) едновременно избухва темата за трагичния инцидент с акцент, разбира се, върху вината на спешните медици.
Кателиева се вихри пак, по Нова лекари се жалват, че често им се правят "постановки" с камери и микрофони, Вито се сърди, че шефът на столичната Спешна помощ д-р Гелев предпочел друг ефир.

Петък.
Не знаем какво ще стане в петък.

Знаем обаче (не от вчера), че родните телевизии са ненадминати в дисциплината синхронно плюене.

Че не задават правилните въпроси - например защо бързата ни помощ нито е бърза, нито е помощ. (Не е помощ, защото, когато пращаш по адреси лекар с две специалности, очакваш едва ли не той да излекува пациента!)

И че да се залива ефирното време с лични трагедии, явно някому е изгодно...



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036651
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив