Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1028830 Постинги: 418 Коментари: 433
Постинги в блога от Януари, 2010 г.
2  >  >>
южноафриканецът Путко Мафани гласен за шеф на пресслужбата на "Мамелъди Съндаунс", където Стоичков е треньор.
Неподправената реакция на модерния ляв цитират издания, "Кво е тва име, бре", викнал Ицо в типичния си стил. "Как съдбата събира хората", възкликват наблюдатели, запознати с пиперливия език на Камата, сред които не по-малко изкушения от лингвистични прегрешения сценарист и писател Иво Сиромахов.
Познавачи на речевата практика на Стоичков обаче успокояват феновете му. Езиковедите са на мнение, че общуването му с новия му прессекретар ще окаже благотворно въздействие върху изразните средства, с които футболната ни легенда си служи.
Логиката на учените стоичковеди е желязна - все пак, съгласете се, че сега, ако се разгневи, Ицо няма да вкарва в употреба нецензурни фрази, само ще се обръща по име към новия си пресаташе...


Категория: Новини
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 31.01.2010 17:14

избраха недоразумението Димитровград за българския строеж на двайсети век в беззъбо реалити в праймтайм този четвъртък. 60.69 на сто от гласовете пометоха светинята "Александър Невски", храма на науката - Софийския университет, даже АЕЦ-ът даде фира в националното тв допитване.
Досега в кампанията за харчене на пари "Българските събития на XX век", продуцирана от БНТ, нито една категория не е била спечелвана по толкова категоричен начин, както се случи с града на Пеньо Пенев и звукозаписния бизнес. Даже емблематичният за соца чушкопек се добра едва до 25.51 процента от зрителския вот при избора на революционна промяна в бита ни, припомнят наблюдателни.
Далеч сме от мисълта да подложим на съмнение лоялността на обществената медия, няма да кажем тук, че тя лъже и че си измисля проценти. Все пак може би наистина българинът поставя най-високо сред политическите събития в новата си история преврата на 9 септември 1944-та. Не е невъзможно бракът на огняроинтелигента с Бойка да му се струва по-романтичен от трагедийната развръзка на любовта между "циганина" и дъщерята на министър-председателя... Ако пък в категорията, събрала технически и битови достижения, бе включено разтегателното диванче, то със сигурност щеше да бие чушкопека, защото именно на "бабиното" диванче в кухнята дължат отглеждането си поколения "граждани", затова и организаторите на класацията са го елиминирали...
Та ние тук не твърдим, че връстниците на явлението Димитровград не могат да си служат с джиесема и че sms-вотът е фиктивен, само казваме: "Не е виновен, който изяжда два зелника, а който му ги дава".

Категория: Новини
Прочетен: 852 Коментари: 0 Гласове: 0
питат се фенове на музикалния талант на тв водещия Слави Трифонов?
Шоуменът, издал 19 албума и нито един приятел, рифрешна присъствието си в публичното пространство покрай репликата на министър-председателя, че Трифонов искал половината ГЕРБ.
Дали премиерът не целеше рифреш на собственото си присъствие, медиа-анализаторите още не са определили, предстои да проговори и третият участник в сапунката "Рейтингопад".
Близки до музикантите от обкръжението на неуспелия политик издадоха, че се работи по епохална творба, която да стане заглавно парче в предстоящия албум "Двайсети трагичен", ако неведоми сили резнат тв изявите на гологлавия продуцент.
Новият вселенски хит е с работно заглавие "Една издънка в цвят червен" и в него се пее:

Ако знаех само аз
Бойко как да убедя,
щях да му кажа:
Нека да се разберем
аз за тебе, ти за мен
нещо да сторим.

Не чуди се, а ме питай,
не бави се, а поискай
умен съвет от шоумен.

Припев:
Един министър назначен -
един от теб, един от мен,
така се прави кабинет.
Че иначе и нощ, и ден
от срам ще се червим, ще мрем
във тоя европарламент.

Запознати с програмната политика на Би Ти Ви прогнозират възможността, след  като "Шоуто на Слави" падне от ефир, на изпълнителя на хита "Какъв живот живея" да му бъде поверено производството на новия сезон на "Ясновидци", тъй като форматът на предаването позволява да бъдат изказвани и най-невероятни съждения, ако тяхното реализиране се отнася към далечното бъдеще.

Категория: Новини
Прочетен: 1089 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.01.2010 13:22

много "хляб" за размисъл, малко зрелища...


Снощи редколегията "разпна" водещия и продуцент на "Шоуто на Слави" в ефир. Поводът - твърдението на премиера Борисов, че Трифонов е искал  50 процента влияние в ГЕРБ.
Дали гологлавият шоумен е пожелал половината от "баницата" на ближния си, сякаш мина някак между другото, разбра се обаче, че министър-председателят наистина е бил близък със Слави - ходели на кино, разговаряли за политика... Като приятели.
Защо сценаристите бяха решили да тръгнат "отдалече", аз не знам, може би са счели, че така по-ярко ще обрисуват картината на сложните взаимоотношения между двамата любимци на народа.
Неубедителното предствяне на "разпитвания" пролича още в отговора на първия въпрос, в който отговор той директно обвини Канал 3 в ожълтяване.
Разграничението "лично" - "публично" също създаде повече проблеми, отколкото реши. Все пак, като няма да говориш за личната страна на отношенията си с даден човек, не споменавай, че често си гостувал в дома му!
Незададен остана въпросът: Защо изявлението на премиера дойде два дни след завихрянето на скандала "Желева"?
Обвинението на Слави, че Борисов управлява отделни журналисти и цели медии посредством sms-дистанционно, вероятно означава, че той самият е бил контролиран по генералския телефон...
Намекът, че заместник-министри въртят далавери, също е укорим, и то в юридически аспект.
Слуховете, че шоуто ще бъде свалено от ефир, странно защо, не бяха определени като жълти...
Отказ от диалог очи в очи - за какъвто между другото настояват феновете на предаването - прозвуча недвусмислено в шоуто снощи.
Какво да очакваме?
Бойко Борисов да гостува при Иван и Андрей, за да отговори индиректно на Слави Трифонов?
Или може би все пак да свалят от екран продукцията на "Седем осми", за да реновират митологемата "Хъшове"?
Съмнявам се. А и Дилов мълчи по въпроса...

Категория: Новини
Прочетен: 1129 Коментари: 1 Гласове: 0
За да си пооткрадват идеи от тях пълчищата високоплатени сценаристи на токшоута от ефирни гиганти...
С темата за турските сериали (виж по-долу) се заиграха снощи Иван и Андрей в предаването си по Нова. Това, че са дублирани, изтъкнаха двамата като голямо неудобство за турците у нас, понеже им се налагало да гледат турски филм на български език... Логиката на сценарната мисъл стигна до извода, че нашите сънародници от турския етнос предпочитали Дискавъри, вероятно това заключение се базира на задълбочени социологически проучвания из кварталите, където сателитните чинии са повече от тоалетните такива...
Разбира се, не бихме могли да очакваме от двойката водещи да нападат програмната политика на телевизията, която ги е приютила, особено след като на цял народ явно му се нравят сълзливите поредици в осем вечерта...
Категория: Новини
Прочетен: 986 Коментари: 1 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028830
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив