Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1028868 Постинги: 418 Коментари: 433
Постинги в блога от Октомври, 2009 г.
2  >  >>
измяука премиерът Борисов по повод ноктестите нападки на екс министър-председателя Станишев, че приятелски кръг "Котараците" печелел обекти като метрото и езерото Ариана в София.
Животинските недоразумения бяха задълбочени от вътрешния министър Цветанов, задал риторичния въпрос: "Не е ли имало лъвове, които да пресекат действията на котараците?"
Докога хищниците в бг джунглата ще ни гощават с постната пица (каквато според Симеон Дянков е бюджет 2010-а) на медийните сензации?
Докато не им светнем червената видеостена и не им пуснем смразяващия глас: "Вашият отговор е... лъжа!"
Категория: Новини
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.10.2009 19:31
един секретен доклад.
Той бил толкова секретен, та цяло село Интернетово го знаело наизуст.
Имало едно време една галерия. Тя била тъй свободолюбива, че разбила ключалките, които я отделяли от света, и запърхала с яркожълти криле.
Имало едно време едни братя. Те били толкова медийно-галени, та буквите, изписани за тях, станали повече от буквите за други едни братя, които били измислили буквите.
Имало едно време една България...
Категория: Новини
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.10.2009 10:54
на проблема се плъзна Би Ти Ви в предаването на Боби Лазаров "Rodnъ ре4" (или както там беше изписано), излъчено снощи след централната емисия новини.
За степента на грамотност на българските деца се изказаха юрист и преподавателка по английски, бе взето и мнението на учителка по литература и на научен сътрудник от БАН.
Причините за чудовищния непукизъм на българите за българския език обаче останаха неназовани.
Не стана дума за пълната демотивираност и на деца, и на учители да работят за усвояването на нормите на книжовната ни реч. Не бе отчетена тенденцията езикът ни да се руши от "най-високо място" - от медиите. Сбърканите учебници, по които учат хлапетата, изобщо не бяха споменати.
Разбира се, образователният министър Йорданка Фандъкова се изказа пожелателно, както им е навик на управниците по принцип...
За съвета на автора - родителите да диктуват на децата си и после да проверяват диктовката - нямам думи!
Но понеже "солта" на репортажа бе събирателската работа на столичен фотограф, запечатвал табелки с безумен правопис, нека споделя с вас аз какво съм "фотографирала" през последните 5-6 години.
Идете на 1001gafa.blogspot.com - там има доста "насолени" езикови постижения.
Категория: Новини
Прочетен: 1632 Коментари: 5 Гласове: 0
безспорно телевизиите ни се клонират.
Сутрешен блок, обедна дамска говорилня, следобеден потоп от сериали, пищен вечерен бал... Понякога човек забравя кое къде следи - Орлин Павлов танцува ли по Би Ти Ви, или журира танци по Нова; Део събира пари в благотворителен "Брадър" или мери сценични сили с актьори в "Хайде да те видим"; къде "греят" повече фолкзвезди - при Слави ли, или при Диана Найденова?
Питам се за какво ни е повече от една ефирна телевизия, след като ще показват едно и също...
Ама и на Кеворк май му стана навик да представя предпремиерно книгите си при Венета Райкова...
Категория: Новини
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове: 0
също...
С привкус на "От местопрестъплението" бяха централните емисии на Нова и Би Ти Ви тази вечер. Двойно убийство, изгорял в катастрофа автомобил, задържан педофил, корумпирани съдии, износ на високотехнологични "играчки" за източване на дебитни карти...
Колко добре са си свършили работата полицаите, ни информираха и двете ефирни телевизии - "Хванаха мъжът, който инжектира деца в столични квартали", съобщи с надпис Нова, "Арестуваха мъжът със спринцовката", по-лаконични бяха Би Ти Ви.
И двете медии обаче не държат особено на книжовната ни реч, стана ясно от правописа на цитираните съобщения. Вярно, Би Ти Ви се усетиха навреме и смениха пълния член с кратък, както повелява граматиката, на Нова обаче им беше през... члена за столетното правило.
Категория: Новини
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове: 2
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028868
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив