Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1036775 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Ноември, 2011 г.
Би Ти Ви и БНТ в утрото на железничарската стачка.
Че България е София за ранобудните репортери и водещи, се разбра от неадекватното им поведение на горнооряховската гара.
Сутрешният гуру на Би Ти Ви Виктор Николаев се поинтересува дали автогарата в градчето е близо до гарата и дали автобусният превоз е по-натоварен вследствие на стачката.
Драги Викторе, автогарата е далече от гарата в Горна, но ако автопревозвачите искаха да прецакат колегите си от жепето, щяха да пратят рейсовете досами релсовия път, едва ли разстоянието между двата транспортни възела би ги спряло.
По БНТ пък напориста репортерка тикна микрофона в лицето на председателката на горнооряховската секция на "Подкрепа". Това, разбира се, остана тайна за зрителя на телевизията майка, понеже никой не си даде труд да изпише името на г-жа Славка Бобева. 
А кого ще уплаши тази стачка, предстои да разберем.

Категория: Новини
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове: 0
помогнете ми да се съвзема!
Вчера възпитаникът на гордия НГДЕК и на още по-престижната Симеоновска школа създаде нова дума! В ефира на Би Ти Ви екипът на предаването му "Нека говорят", вдъхновен от Детелин Далаклиев, сътвори понятието круше.
Новоизкованият термин вероятно представлява креативна симбиоза между страничния удар, наричан кроше, и уреда боксова круша
Пълното крушение на книжовноезиковите ценности се мъдреше на екрана през по-голямата част на 14-минутното интервю на Петров с боксьора, в този облик стигна и до сайта на телевизията. Там крушето се настани в заглавието на публикацията, откъдето, разбира се, би могло да бъде махнато, ако някой го е грижа какво се случва в тая наша родна реч, омайна, сладка...
В надписите на видеото обаче ще си остане во веки веков да ни напомня, че само пари не стигат, трябва и акъл...
Категория: Новини
Прочетен: 1985 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 06.09.2012 13:59
или пък самата Цветанка, екс Веско-Маринова съпруга, не разбрах! Ама то не остана ефир, от който напористата дама да не обясни, че е изоставена с писмо,  но че обича бившия си и не ще чрез медиите да си говори с него!
Най-напред самият МВР химнопевец разправи при Росен Петров, че е бил предаден от половинката си. Преди седмица! Сетне повтори версията си при Бареков. И като заваляха едни гостувания на Цветанка, та цяла неделя - вчера при Карбовски, днес при Люба Кулезич, а за капак - при "Съпругите" в Нова! Е, слава Богу, казахме си, това било последното й медийно изявление, както ни информира надпис в ефир, пък скандалът с Кристина Патрашкова на тема - давала ли е, или не е давала интервю за "Галерия" Цветанка, беше направо върхът на сладоледа!
Върха на айсберга на друга лична драма с политико-икономически оттенък видяхме пък преди ден. Димитър Стоянов, син на Капка Сидерова, поиска съпругът на майка му Волен Сидеров да подаде оставка като лидер на партия "Атака". Сдушил се с ДПС, загубил изборите - изтъкна младият евродепутат. И тук имало "кирливи ризи", оказа се в хода на скандала, Волен и общинската съветничка се развеждали...
Ей, много трябва да сме закъсали, та по два интимни екшъна накуп да ни сервират! Явно Дянков и постна пица няма да ни поднесе, та поне със зрелища да се нахраним.


Категория: Новини
Прочетен: 1162 Коментари: 1 Гласове: 0
питам се тия дни, и какво би станало, ако и други последват примера на социолога Цветозар Томов, който, някак лично обиден от академичната титла на Камата, напуска Пловдивския университет? Вероятно висшите ни училища ще вържат бюджета...
Коя е умната и коя - красивата, в журито, което оценява кандидатките за джип, пълен с книги, и колко от книгите ще са на Иво Сиромахов?
А също и: след като фермер намери жена, а милионер - съпруга, да очакваме ли реалитито "Азис търси руски комик с цел сътрудничество"?

Категория: Новини
Прочетен: 1724 Коментари: 2 Гласове: 5
В шантава държава живеем, уважаеми зрителю.
Как влюбени двойки ще си кажат "да" на сакралната дата, разправят веселяшки репортажи, БАН вее черни знамена, вместо да изучава астероиди, а екзекуторът на железниците публично наруга предприятието, което управлява. 
22 години след началото на прехода (тоест - първоначалното натрупване на капитала) вместо руска гледаме турска телевизия, и то не само в петък, а добрият стар виц "магазините празни - къщите пълни" облече нови одежди: "училищата празни - университетите пълни".
Ако бях Любен Дилов- син, щях да копнея за следните вестникарски заглавия (които никога няма да прочетете): "Писатели протестират - даряват книгите си на библиотеките", "Слави Трифонов вдига народа на бунт във фейсбук", "Жепейци: Йордан Недев е боклук".

Категория: Новини
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036775
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив