Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1035493 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Ноември, 2012 г.
В един и същи ден стана ясно, че безусловно подкрепяме азиатската си комшийка за членство в ЕС, а към Македония подхождаме с вдигнат показалец.
Чак се чудя как така продуцентите на "Биг Брадър" успяха да промъкнат в Къщата двама македонци, без да си навлекат я данъчна проверка, я спешно сваляне от праймтайма и пращане "на гърба" на "Къде е Маги?". 

Мен ако питате, тутакси трябва да приемем Македония в... България, но пък не съм външен министър я...

В Ботевград прерязаха лентата на... ремонтираните арестантски килии, съобщи Би Ти Ви. "Тризвездният" дранголник отговарял на всички европейски изисквания, показа остроумна журналистка и побърза да се изнесе оттам.

Очакваме скоро репортажи за рязането на лентичките на реновирания градски кенеф в Долна Оряховица и на ремонтирания с европари дом на покойника в Дългопол...

"Някои недостатъчно точни обяснения в Закона за транслитерацията" обвини Дафинка Тодорова за това, че според табелите в метрото пътуваме тук към Lulin, ту към Lyulin.
Попила мъдрост от Първия в държавата, тя заяви пред репортера на "Господари на ефира", че е по-важно метрото да транспортира столичани, а не има ли грешки по надписите, и като добър чиновник обеща: "Ще направим проучване дали има такава фирма, която достатъчно... на 100 процента да може да спазва Закона..."

Ей, добре че няма Закон за пълния член, че тогава ще почнат едни обществени поръчки...
Категория: Новини
Прочетен: 1746 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 30.11.2012 16:08
е като "Биг Брадър".
Не е ли така?
Хайде на бас!

Независимо дали сте в гимназия, университет или на работното си място, навсякъде има:

1. Едно мрънкало, дето все е недоволно. Например русолявка, на която и най-елементарната задача й изглежда мисия невъзможна и/или теория на конспирацията.
2. Едно гъзе (да прощавате...). Въпросната персона обикновено е с ниска обща и речева култура и с висока самооценка. 
3. Една "звезда" - истинска или набедена. Истинската ще я познаете по това, че не звездее...
4. Един фаворит на властта. Нахалството и некадърността му се толерират по неизвестни за останалите причини.
5. Два лагера. Навсякъде, където попаднете - в тв реалити, във вестникарска редакция, в счетоводна кантора или в елитно училище, ще установите, че хората са се разделили надве - умните срещу глупавите, красивите срещу грозните, хитрите срещу задръстените, ние, от жълтите павета, срещу ония от село... Това последното си е бг патент...

В "Брадър"-а или в живота, без значение, винаги някой ви наблюдава, оценява и контролира; успехът или провалът на всички зависят от всеки; на крайния резултат - изгонване или награда, е невъзможно да се противопоставиш.

Ако все още не съм ви убедила, че има знак за равенство между Големия брат и Големия живот, пуснете си телевизора час преди Ники Кънчев да излезе под прожекторите.
Ще установите, че не само героите на праймтайма са се набутали за пореден път в ситуация, която им е до болка позната, но се надяват тоя път нещата да са по-добре.

Това правим всички ние през четири години. Вижда се в новините...
Категория: Новини
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 23.11.2012 14:01
с ВИП титлата "Любима звезда на България" не се окичи най-големият неприятник в Къщата, напротив - взе я един от най-страхотните симпатяги в публичното пространство изобщо.
Чак ми иде като Фънки да възкликна: "Важното е, че Къцамун загуби!" Щото щях сериозно да се усъмня в здравия разум на публика и телевизия, ако мърморливата "свекърва" беше излязъл победител...

Би Ти Ви не пуснали Радина Кърджилова да гостува при Карбовски в Нова тв, за да говори за театър. Обосновали се с това, че някога щяла да има някакъв договор за нещо...
То пък спектакълът, за който искал да я разпитва Карбовски, паднал от афиша заради неуредени авторски права...
Цялата работа страшно прилича на сюжета "Марковска" - ако се беше заклела, щяла да се оттегли (то даже граматиката е безсилна да изрази смисъла!).

"...ние сме влезли там срещу някакъв вид заплащане и ако излезеш доброволно, няма да го получиш", оповести публична тайна Голямата уста Мариана Попова за световното реалити.
Но като казах "Марковска"...
Питам се дали не трябва да има някакви санкции и за президента, когато си тръгва отнякъде, без да е свършил работата, за която е отишъл там...
Категория: Новини
Прочетен: 1284 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 18.11.2012 13:01
очите си!
Траурът по частните ефирни канали започва след централните новини, когато паметта на Дядо Максим бива почетена с... български филми. Какво му е траурното на "Боянският майстор", не става ясно, нито пък как втората част на "Борис I: Слово за буквите" отдава дължимото уважение на патриарха в деня на неговото погребение.
Преди новините обаче спокойно си вървят разни жизнерадостни "Сделки...", "Черешки..." и километрични босфорски саги.

Слушам и не вярвам на... ушите си!
Докато "тежката артилерия" Миролюба Бенатова громи някакъв нещастен учител по философия, уж проповядвал култа към Анастасия, и група хора, решени да си построят домове далеч от цивилизацията, езотерика ни залива от ефира на същата телевизия, както и на "посестримата" й.
Още в съботната сутрин Нова омешва доктори, чакри, Розалия Тинкова и Гюкчен, а пък същата вечер Би Ти Ви отвръща на удара с магии, извънземни, Дънов и Башар Рахал.
Владимир Мегре ли е по-опасен за наивния българин, или казионните екранни "ясновидци", преценете сами.

Гледам, слушам и не вярвам ни на ушите, ни на очите си!
БНТ ни харчи парите за "зелена" рубрика, в чийто най-нов брой няма нищо "зелено". Освен ако не е еко това, че уличен музикант държи котката си на повод като куче и е написал книга за нея...
Въпросният котарак Боб спасил младежа от дрогата, след като се появил "от немай къде" (вероятно в стремежа да обагрят речта си с "народни думи и изрази" авторите са се престарали, всъщност са искали да кажат "незнайно откъде"...), узнаваме от "Зелена светлина". 

Иначе всичко си е петъчно-съботно и съвсем нормално - главният прокурор пак ще се избира измежду... един кандидат, "ВИП  Брадър" пак ще бъде спечелен от най-неприятния на публиката съквартирант...
Категория: Новини
Прочетен: 1294 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 10.11.2012 12:53
04.11.2012 13:37 - Идея х 3
След като големите редактори от ГЕРБ - същите тия, дето посякоха два законопроекта за езика, фризираха въпроса за референдума, мало и голямо се зачуди каква ли ще да е разликата между ядрена и атомна.
По-важното обаче е друго - след като по време на допитването на 27 януари няма да имаме възможност да отговорим дали искаме да се гради АЕЦ в Белене, къде възнамеряват управляващите да я вдигнат, ако народът им ги задължи да го сторят?
Имам идея - постройте атомна, пардон - ядрена централа в Резово! Така още по-плътно ще се прегърнем с комшиите, устремили се към Европа както и през тринайсети век не са се устремявали...

Разкъсван между необходимостта да създава занимания за ВИП затворниците си и праймтаймовото изискване да забавлява аудиторията, Големият брат твори глупост след глупост.
Гледахме пародийна латиносапунка, която нито беше пародийна, нито беше латиносапунка, насладихме се на мъжка художествена гимнастика, даже изслушахме караокето на Никол в така нареченото "Училище за звезди"!
Имам идея - Биг Брадър, защо не разнообразиш мисиите на съквартирантите, като им оставиш книги за четене, гоблени за бродиране, шах, судоку, го?
А, не е атрактивно ли? Вярно - едва ли много народ ще се закотви пред екрана да гледа как двама играят партия шах в продължение на часове. Пък и от всички випове в къщата колцина четат книги?

В петък вечер в централните емисии и на двете големи частни ефирни телевизии имаше новина - няма новини за патриарх Максим.
Само слухове били информациите, че е в кома, заявиха репортерите на мощните медии. Как е - не разбрахме. Репортажите не бяха за това - в какво състояние е 98-годишният глава на Църквата.
Имам идея - следващия път, когато дядо Николай не се обяви срещу нещо, нека това бъде сред водещите вести в 7 вечерта. Например: "Пловдивският митрополит Николай не е против концерта на Дженифър Лопес" или "Владиката Николай не забранява да се продават шоколадови бонбони във формата на сърчица на Свети Валентин".

Идеите ми свършиха...
Категория: Новини
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.11.2012 13:42
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1035493
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив