Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1034823 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Декември, 2011 г.
и те се издъниха!
Най-младото реалити в ефира - "Стар машин" по ТВ7, досега ни показа само кастингите за бъдещата холивудска звезда, но и те си струваха да им посветиш неделната вечер.
Талантливи и красиви момчета и момичета, колоритни персони с огромен артистичен заряд се явяват пред строго и авторитетно жури - Диана Добрева, Йорданка Кузманова, Валентин Танев, Любо Чаталов, за да спечелят обучение в престижен щатски киноколеж. Пъстрия микс дарования увенчават двама също толкова млади и талантливи водещи.
Но...
Абе, драги продуценти, как ви хрумна тая тъпня с врачките!? Умът ми не го побира - ароматът на сцената, монолози от класически произведения и изведнъж - дебели лелки хвърлят боб, редят карти, "четат" числа!!!
По-абсурно съчетаване на формати не бе присъствало в родното тв пространство. Пак добре, че не накараха младите актьори да ядат червеи, та да "прелеят" екшън от "Сървайвър" и "Биг Брадър"...
Другите новини:
Волен Сидеров рестартира "Атака" - предаването, не партията, за партията още нищо не се знае...
Николай Бареков се подплаши - имало смъртна присъда над него. Ох, дано да е медийна, не физическа...
"Станция Нова" се цепи заради Вихра и Ирина, мегапредаването щяло да се раздели на съботни и неделни рубрики.  Ех, че хубав повод да се лепнат още парички от телевизията - щото, нали, не само неделята, а целия уикенд ще направим така, че да конкурираме Би Ти Ви, ех, че хитър продуцентско-любовен ход... 

Категория: Новини
Прочетен: 1998 Коментари: 1 Гласове: 0
от България, новината мина във вид на трийсетсекундно съобщение, което, ако мигнеш, можеш да изпуснеш.
В същото време водеща тема на централните емисии на телевизиите са палежите на автомобили. То не бяха журналистически разследвания, то не бяха живи включвания, скрити камери, направо - кримисериал.
Един многоповярвал си тв гуру даже побърза да си изплюе репликата, преди да й е дошло времето - някой, който е в ръцете на Темида и е свързан със застрахователния бизнес, поръчва пожарите на коли, за да разклати властта. Престаралият се Бареков, както винаги подценявайки аудиторията си, не спря дотук, а направо изригна: Алексей Петров!
Последният, изглежда, е приел да участва в някаква неравна игра на котка и мишка с ТВ7, понеже цъфна в СЕМ, докато се гледаше казусът "Бареков - трактори".
Е, според вас кое е по-важно - че разпродават остатъците от България (БДЖ, електропреносна мрежа, "шистова" Добруджа), или че някой търси лостове да закове Октопода?
Едно ще ви кажа - ако дадено събитие стане водещо за всички телевизии, да знаете, че всички телевизии са се подложили на силния на деня... 

Категория: Новини
Прочетен: 1442 Коментари: 0 Гласове: 6
на Николай Бареков, като го привикат в СЕМ, питам се? Може би ще го глобят за злостните нападки срещу "селяните", "провинциалистите", ония, дето "режат сланина на вестник".
И какво от това? Има кой да му поеме масрафа. Следващия път може да "реже гуми" на линейки или да праща учители да събират деца из запустелите ни села и градчета - да не му пречат на жълтите павета...
И с какво толкова е интересно Конго, та екип на Би Ти Ви се втурна да снима изборите там? И в Русия имаше избори...
И защо толкова много "Жени на годината"!? А, тоя въпрос е лесен - трябва да са много, за да може всяка медия да отрази събитието, нали всяка си има поне по една ВИП персона, обдарена с приза - от едната Мира, от другата Ваня...
Междувременно Волен Сидеров се връща в ефир с коментарната си рубрика "Атака" - този път по собствената си телевизия "Алфа". Ако Капка не му я вземе, де...
 
Категория: Новини
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове: 4
08.12.2011 14:15 - All I Want For Christmas
е смъртта на Нова телевизия. Или поне на "Х фактор".
Ще кажете, че съм крайна? Или че завиждам на звездната шесторка, която снощи взриви коледния лайв?
"Най-нестандартните и най-смелите участници", както ги нарече водещият Део, изтезаваха слуха на зрителя още преди първия рекламен брейк на подранилия празничен концерт.
След като бе обилно подгрята от кастинговите им изцепки, публиката чу и уникалното им хорово изпълнение на бляскавата сцена.
Елфчето, което вие като бясна вълчица, дебеланата, русата откачалка, която падна от подиума по време на прослушванията, циганинът плюс още две недоразумения съответно от мъжки и от женски пол извисиха гласове във всички тоналности. До един не чуваха музиката, себе си и човека до себе си. Но пък до един бяха облечени и гримирани подобаващо.
А и на всеки от тях е било платено, вие как мислите? Инак по каква причина биха излезли да слушат дюдюкания още веднъж? Може би публиката ги харесва, иска да ги гледа, да се наслаждава на изкуството им?
Но ето какво ми се ще да узная повече от всичко: защо телевизиите намират пари за откровена гавра със зрителя, а от ефира напълно липсват образователни игри, предавания за култура, за българския език, за природата, историята, религията? Или, ако ги има, са невзрачно произведени говорилни, заблъскани в негледаем часови пояс?
И още - докога ще ни обиждат с шоута недоносчета? Не опростяхме ли достатъчно от пороя бигбрадъри и сървайвъри по нашенски?

Категория: Новини
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 08.12.2011 14:19
е поредната титла, която премиерът Борисов отказа, след като бе удостоен последователно с "Футболист на годината" и "Тракторист на паветата", които отличия също не прие. Доводът на Бойко - вотът бил протестен, а самият той също протестирал срещу това, че в тази страна не се протестира навреме.
Междувременно ново любовно реалити радва тв феновете - "Милионер търси 101-ва манекенка", а в Герговата медия готвят втори сезон на "България търси мутант", разбра се напоследък.
Главозамаяни от небивалия успех на сериалите си, родните телевизии инвестират бурно в нови и нови поредици за малкия екран. 
От Би Ти Ви продуцирали емигрантския екшън "Нюйоркчани в повече" и медицинската драма с елементи на реалити "Сърдечен арест". След "Етажна собственост" Нова пак залага на юридическата тематика, от медията съобщават, че вече се снимат ситкомите "Калинкино майчинство" и "Съдебен спорт".
В надбягването се включила и БНТ, която готви нова криминална поредица, вдъхновена от лекарските грешки - "Без разкритие".


Категория: Новини
Прочетен: 1075 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1034823
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив