Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1035075 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Декември, 2009 г.
има решение, то няма да предизвика дипломатически скандал, пък и референдум за него не е нужен!
Революционно тв мислене биха показали и Би Ти Ви, и Нова, че и кабелните им сателити, ако спешно субтитрират турските сериали. Филмът с надписи, както знаем, позволява на аудиторията по-пълно възприятие, тъй като тя чува и гласа на актьорите. Ако "Перла", "Листопад", "Изгубени години", "Цвете на Изтока", "Брак с чужденец", "1001 нощи", "Пътищата на съдбата" и "Гордата Аси" "заговорят" на турски - на кого ще му трябва хаберлер на "майчин" език... Вярно, средностатистическата зрителка на дългите поредици ще качи диоптъра от взиране в малкия екран, но пък каква музика за ухото на комшиите и техните фенове...
Нова, Би Ти Ви, кажете "Не!" на дублажа - голям хаир ще сторите, инак ще станем за резил пред европейските си ортаци, и няма да ни е сефте!
Не се майтапя!
Категория: Новини
Прочетен: 1388 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 17.12.2009 15:51
12.12.2009 14:21 - Криза ли?!

31-годишната кулинарна дизайнерка Фей Милър смята, че след като има сватбени торти, е редно да има и торти за развод, пише lifestyle.bg. Това събитие също бележи ново начало в живота - макар и след раздялата на двойката.
Тортите за развод, изработени от Фей, наподобяват сватбените, но фигурките на мъжа и жената, доскоро обвързани в романтична връзка, "разиграват" съвсем различни сюжети. Върху някои от сладкишите си младата дизайнерка изобразява как булката изблъсква младоженеца от общата им "територия" или как току-що му е откъснала главата. На Острова тематичните сладкиши са с цени между сто и хиляда и триста долара, прозорливи видяха страхотна бизнесниша за това начинание и у нас.
Някоя от нашенските "разводни" торти би могла да изобразява нашумели медийни разриви. Особено актуален ще е сладкият сюжет, онагледяващ как Николай Бареков прекрачва барекада от тъмен шоколад и се отправя в неизвестна засега посока, тортата на RE:TV ще е, разбира се, украсена с вече духнати свещи, а Азис ще се щура по огромно празно пространство, заобиколен от розови тв миражи.
Други кулинарни шедьоври биха могли да почиват върху политическите разводи. Разнообразието там е огромно - Марио Тагарински се отлюспва от групата, с чиято листа е станал депутат (тази торта ще е на четири етажа, решени в различни цветове и нюанси), президент и премиер се опитват да стъпят едновременно на върха на държавата (изпълнен в снежнобяло и доста хлъзгаво), младия БСП лидер го стягат каишките на бюджет 2010 (бледосиня с яркочервени акценти торта) и др.
"Разводната" торта по български все още няма производител, но се говори, че известен продуцент готви реалити "
VIP раздяла на годината", в което голямата награда ще бъде... сладък спомен от отминали дни.

Категория: Новини
Прочетен: 1224 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 12.12.2009 14:25
Назрява моментът, в който българските телевизии ще се изправят пред въпроса: "Да спрем ли да излъчваме денем?"
Защото, приятели, всичко интересно става нощем!
Ако трябва да се гласува бюджет на държавицата ни, в два след полунощ ще се пие шампанското... А такова реалити не е за изпускане... Че и едни мачове пречат на живото предаване от парламента, не ви е работа!
Ако пък искаме да открием останал ли е поне един честен българин, не можем да го разпитваме преди 23 часа - да не чуят децата колко мъже/жени е дарил с любовта си. Така разпореди регулаторният орган подир дъжд качулка, тоест - седмица след като приключи първият сезон на "Цената на истината" .
Затова експерти в бранша предполагат, че скоро в нощния праймтайм (около 3 след полунощ) ще се "настанят" един сутрешен блок с участието на проф. Вучков, една Барекада, на която ще се възправи Бойко Борисов, и няколко по-малки реалити-формата с танцуващи фолкмадони.
Категория: Новини
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.12.2009 16:33
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1035075
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив