Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1036851 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Февруари, 2011 г.
какво става в собствения ни живот, разбраха зрителите на снощния "Отечествен фронт".
Съботното си гмуркане в ъндърграунда Мартин Карбовски бе посветил на тийнейджърката - родилка, от горнооряховската болница.
"Майката", както упорито я наричат някои медии, била сигурна, че "детето" й е родено живо. Било розово, но не изплакало, защото, за да изплачат, някои бебета трябва да ги плеснат по дупето, учи докторите как да си гледат работата лясковчанката.
Никой не й обяснявал какво става, но когато чула от сересетата, че лекарите си казват "в кофа ли да го давим", тя осъзнала какво се е случило. Кръвожадните медици са причинили нарочно смъртта на това толкова искано дете, заключило детето, забременяло месец след като срещнало възлюбения си!
Вярно, Борянчето се изпусна, та цитира какво й е казал д-р Лазаров. Гинекологът й се скарал: "Като не си го искала това дете, защо не дойде да го махнем!" Но тази реплика прелетя нечута покрай ушите на репортерката. Понеже нашите телевизии чуват каквото си пожелаят от това, което ние им казваме.
Боряна и Стефан се запознали "на кафето", споделиха двамата пред камерата на "Отечествен фронт". Стефан е на 24, вече с две присъди, не работи, но смята, че не го взимат на работа заради "тая история с болницата". Разбирате ли - не защото е нискообразован бивш затворник, в чиято къща няма баня, а защото приятелката му е дръзнала публично да обвини лекар!
Иначе и двамата са на мнение, че бедността е причината да изгубят бебето си. Нямаме пари да им дадем, затова не ни обърнаха внимание, завайкаха се двамата млади, вече прегърнали идеята за гурбет.
През цялото време авторката на предаването им пригласяше с въпроси-отговори, които Стефан и Боряна охотно повтаряха. Гафът на журналистката "За раждане се плаща" сигурно е високооценен професионален трик в очите на работодателите й, но не отговаря на истината. Младото момиче с микрофона едва ли е запознато с практиката всички раждания на здравнонеосигурени циганки да бъдат вписвани като спешни случаи, за да се вместят в графата "спешна и неотложна помощ", която е безплатна.
Ала думата ми беше за друго. Ако някой твърди, че от медиите е узнал какво му се е случило лично на него, вината едва ли е на този някой. Това, че живеем вестникарско-телевизионен живот, е следствие от дългогодишното промиване на мозъци, докато в тях останат само Инджи, Мехмет и сутрешното "Добър ден" от снимката на екрана...

Категория: Новини
Прочетен: 1077 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.02.2011 11:00
телевизия!
БНТ, опиянена от успеха на "Дунав мост", започна работа по кримипоредицата "Под прикритие". Според режисьора Димитър Митовски сериалът щял да е нещо между "От местопрестъплението" и "На всеки километър". Зевзеци се питат дали вдъхновеното от родната ни действителност тв творение ще има идеологическите качества на сагата за Ламбо и техническите параметри на филмчетата за Хорейшо, или обратното. Други познавачи пък злобеят, че "Под прикритие" щяла да прилича на "Престъпни намерения" толкова, колкото "Клиника на третия етаж" напомня "Спешно отделение".
Консултант на поредицата е криминалният репортер Слави Ангелов, ха познайте кой ще напише книгата по сериала...
Мощен шамар на вездесъщата "СИА Адвъртайзинг" зашлеви пък "Дрийм тийм" на Евтим Милошев. Гравитиращи около Любо Нейков комици стартираха снимките на "Столичани в повече" за Би Ти Ви. Сигурно ще падат големи майтапи, почти като в шоуто на Иван и Андрей, те най си падат по темата София - провинция, припомнят тв маниаци.
С комшийските сълзотворници продължава да мери ръст и "Стъклен дом". Пореден сезон на сериала за мола ще радва феновете напролет. Какво ли ще е Яна Маринова в новия сезон, питат се фенове, и дали ще продължава все така да играе себе си.
Докато Би Ти Ви не спира мощно да рекламира ситкомите си, Нова е отсвирила "Забранена любов". Проточилият се разказ за разделените близнаци е дело на сценаристи, които явно са смятали, че Милен Цветков е вечен почти като Тодор Живков, та месеци след като устатият водещ напусна Нова, го гледахме да играе себе си заедно с екранната си партньорка Лора Крумова, също преселила се в друг ефир. 
Хубавото в случая е, че Ваня Щерева няма да напише книга по "Забранена любов", първо, защото такава книга вече има (на турски автор е, да прощавате...), и - второ - защото как да "оправиш" сюжетен гаф като спирането на тиража на модно списание, за да се "хване" криминална новина...
Но пък, ако има Явор и Елица на хартия, поне няма да се вижда как застаряващият любовник тръгва на среща със загадъчната си интернет-мацка, облечен в бяла раирана риза, а пристига в черна фланелка и сиво сако...
Другото интересно на тв фронта е, че гаджето на майонезения бос става водеща на кулинарното реалити на Би Ти Ви. Елен Колева сбъднала мечтата си да работи при Слави Трифонов, услужливо ни информираха светските издания, колко ли е струвала тая мечта - в спонсорство и реклама, питат се злобни чревоугодници.
Медиа-наблюдатели прогнозират, че и по-малки телевизии ще посегнат към сапунените "опери". В Канал 3 даже вече обмисляли идеята да снимат спортно-политическа екшън-поредица под заглавие "От пресконференцията", носи мълвата.
Категория: Новини
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове: 1
като пчели, установи медиа-мониторинг в деня на светията - покровител на пчеларите.
Е, не че насъщния го няма съвсем, де, вижте: "Ядем най-лошия хляб в Европа", цитира "Стандарт" словоизлиянията на ритнатия по кокалчетата министър. Гилдията тутакси заплаши Найденов със съд - рушал имиджа на родните хлебари, аргументираха се те.
На полето на масовите развлечения обаче нещата стоят доста по-богато, така да се каже. "Полиция иззе тиража на "Нежна стихия", документира "24 часа" борбата на правоохранителите срещу пъпчивата поетеса - плагиат. Покрай крадлата на стихове бая народ си направи реклама - мастит издател обикаля по студиата на сутрешните блокове, даже една "редакторка" на сайт за влюбени графоманки се изтипоса в ТВ7, където гръмна новината.
Друг словесен подвиг извършил проф. Вучков според blitz.bg - "Юлиан Вучков надприказва Бойко Борисов", обобщава гостуването на премиера при любимеца на "Господарите..." сайтът. 
Традиционно силен в уловките пък е "Труд". "Взрив избухна в редакцията на в. "Галерия", оповести електронното издание новината на деня, но не било в редакцията , а покрай редакцията, разбраха осторожни читатели. В същото време добре гримираната главна редакторка и издателка на шумно рекламирания таблоид грейна от всички сутрешни ефири, без да се притеснява ни най-малко, че е станала в тъмни зори...
Друго заглавие в наскоро сменилия собственика си ежедневник ни отнася по посока на дълбокорелигиозните, дори медитативни практики. "Яне: Борисов се оплаква от ДС? Все едно Буда се моли на Аллах!", гласи заглавие, синтезирало политико-духовните търсения на кресливия опозиционер.
Няма нужда от молитви, мантри и нирвани, успокоява ни vesti.bg, просветлението ще идва бързо и лесно с помощта на... шапка. "Виждаме света различно с шапка мислителка", пише порталът и пояснява, че иновативният продукт потиска лявото полукълбо на мозъка и стимулира дясното, отговорно за творческите ни изяви.
Кой от гореспоменатите следва спешно да се снабди с високотехнологичната капела (да не се бърка с шменти-капели!), преценете сами. Но при всички положения отдавна са ни скроили шапката...
Категория: Новини
Прочетен: 923 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036851
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив