Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1036836 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Февруари, 2013 г.
на обран бостан, Той си замина като пазвантин на разграден (енергиен) двор...
В тоя разграден двор ДКЕВР в оставка ще сваля цените на тока, изборният закон - недозакърпен, магистралата до морето - недонаправена...

В периода от "пъдар на обран бостан" до "всяка капчица кръв за нас е петно" се копаеха трупове и се рязаха лентички на всеки километър, един терорист бе идентифициран по ДНК часове след като се разлетя на парченца по един паркинг, а репликата за пържолките за кученцето издаде, че Той не само гледа "От местопрестъплението", ами и го заучава наизуст.

В момента, в който Той върна на народа властта, която последният му беше дал, сопотските оръжейници стават градинари, БДЖ виси в пространството между "изолация" и "приватизация", а всеки ден двама млади лекари пресичат границата за оттатък...

Абдикирайки, Той завеща на следващите овластени да се справят с невиждана безработица и нечувана връзкарщина, а Слави Трифонов трябва спешно да си търси нов враг № 1.

Като казах Слави Трифонов...

TV7 уволнили Люба Кулезич, защото не спазвала елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика - не показвала различните гледни точки. Би Ти Ви обаче не уволнява Диана Найденова, задето коленичи да целува иконата на Богородица на врата на Дядо Кирил, та после с чиста съвест да го попита вярно ли е, че сме си избрали патриарх, който скоро ще умре, за да може Николай Пловдивски да му заеме мястото...

Не уволнява и Виктория Петрова, задето пита репортерката Рада Домусчиева какво ще стане, ако и на втория тур не се избере нов патриарх...
Категория: Новини
Прочетен: 1568 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.02.2013 15:31
да не станели ексцесии, а накрая, като заваляха ритници и палки, разпитваше Георги Ангелов от "Отворено общество" по някакви мъгляви макроикономически теми!
Горките, едва успяха да включат по телефона Миролюба Бенатова, докато сблъсъците вървяха на живо по Нова с изключително лошо качество.

Иначе телевизиите бяха обсадили парламента с репортери - Ризова и Бенатова от Би Ти Ви дори в един момент предаваха на сто метра една от друга!
Сред "протестната" медийна активност не се сещам за по-голям гаф от този, че в живо включване Рада Домусчиева говори едновременно с Волен Сидеров пред Паметника на Апостола...

Докато оператори на частните ефири се надбягваха с полиция и жандармерия, в играта се намеси... БНТ. И конкурира успешно двете си противнички чак до края на емисиите им към 21 часа, когато и двата новинарски екипа (Дойнов-Тренчева, Петков-Трайкова) от уютните си студия обявиха, че ситуацията се нормализира, и сдадоха ефира на тъпоумните реалитита.

Ще рече човек, че тия, нашите революции, по телевизията почват и свършват...

Очаквайте скоро - "Турне на победата", Слави Трифонов пее възрожденски песни по площадите на България. 
Къде си бе, вярна ти, любов народна!
Категория: Новини
Прочетен: 1508 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 20.02.2013 09:50
Новото реалити с елемент на шоу, стартирало през седмицата - "Пиши на Слави", набира скорост.
Най-напред пишман атентаторът Октай Енимехмедов му прати писмената си изповед, която бе прочетена в ефир. Сетне и пиарката на потърпевшия от деянието му заизлива мисли и чувства в епистоларния жанр.
От посланието на Октай не узнаваме защо младият човек е решил да се самоизяви с пистолет в ръка, а не по друг, по-малко драстичен начин. Например - да обясни в писмо до екслидера Доган какво мисли за него и за политиката му. (Понеже, ако гръмнете някого в главата, после трудно ще му внушите колко ви е разочаровал...)
Но пък изтъква светлия пример на мъже като Левски и Раковски, на които симпатизирал. 
И благодари на брат си и семейството си за подкрепата им, сякаш ще получава Оскар, а не присъда.
Благодари и на Слави, че е отделил време да прочете писмото му пред зрителите си (вероятно "младият родолюбец" е и ясновидец...).

Ако ме питате защо, аджеба, по-малкият Енимехмедов не написа отворено писмо до българските медии, а адресира посланието си до Слави Трифонов, макар че бил изгубил интерес към предаването му, отговор нямам.

Отговор има обаче Велислава Кръстева, пиар на ДПС. В личния си блог (не на страницата на партията!) Велислава громи Трифонов на полето на морала, журналистиката и историята и го заплашва да не го свързва с бившия председател на Движението.
Така никому неизвестната дама се качва на първа страница на Google, а Слави отвръща, може би без сам да се усети, че ако иска да говори с Доган, ще му се обади лично.

И още тв новини:

Освен че прави свински работи, Дилов-син ще търси и приликите между хора и звезди. Но докато призовава зрителите да пуснат водата по TV7, "Като две капки вода" ще върви по Нова, където Любо ще е в компанията на Хилда и Маги, както бе в "България търси талант" по Би Ти Ви.

Талантите пък ще ги търси Слави. Вероятно след като намери "Гласът..." или едновременно с издирването му... Засега Би Ти Ви ни радва само със световни кандидати за слава, представяни от Краси Радков. Сигурно за да запълва ефирно време...

Като две капки... боза си приличат туристическите лога на България и Киргизстан, видя обществеността преди дни.
Само дето символите в нашето са по-едри от елементите в киргизстанското...
И хонорарите...
Категория: Новини
Прочетен: 2817 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 15.02.2013 16:48
да се връщат европари.
Най-напред Халваджиян получи при Карбовски по Нова право на отговор на нещо, казано по Би Ти Ви, но без да се споменава арменската фамилия.
Продуцентът, който работи и с двете телевизии, обясни, че не само не е купувал ягуар на жена си с пари за техника, ами дори се е отказал от тия пари, защото тая именно техника вече била остаряла, когато въпросните били отпуснати.
Не мина и седмица - и ето ти го Митко Пайнера, "заразил" се от примера Халваджиянов. И неговата - на Пайнера - техника била остаряла, и той не ще парите на Европа!

И човек се пита дали пък не е редно тия пари да отиват при някой, който наистина има нужда от тях...
А камерите и пултовете, да не говорим за осветлението, не стареят чак толкова бързо, не са джиесеми все пак...

Като казах Карбовски...
Напоследък стана модно да преговаряш с телевизията, която те е приютила, за стартирането на нови  проекти и посред тия преговори да се метнеш на врата на Ники Бареков.
Така отваряш в сърцето на съботната програма такава дупка, каквато и Иван и Андрей не са успявали да отворят.
А пълненето на телевизионни дупки е занятие сложно, не се преподава в български университет.
Нова се отсрамиха - пуснаха патриотичното "Аз обичам България" на верния "Old school".
Би Ти Ви обаче се издъниха две седмици по-рано - като им се оголи час между говорилнята, последвала нападението срещу Доган, и централните новини, метнаха един "вампирски" епизод, дето иначе го въртят в полунощ...

И човек се размечтава...
Да можеше новините да са "пълнеж" на полувремето на някой мач от интересно футболно първенство (практика, позната в БНТ)...
Или пък лигавите коледни филмчета с Хю Грант винаги да се оказват с половин час по-къси от отделеното им време и грижовната телевизия да си "донажда" до кръглия час я с "Двама мъже и половина", я с "Дарма и Грег"...
Категория: Новини
Прочетен: 2660 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 04.02.2013 12:27
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036836
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив