Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1028874 Постинги: 418 Коментари: 433
Постинги в блога от Февруари, 2009 г.
24.02.2009 19:19 - Вeче втори ден
водещите новини на "конкурентните" Нова и Би Ти Ви са еднакви!
Снощи проектозакон за образованието беше първата вест в централните емисии и на двете ефирни телевизии, днес пък отмяната на високите сметки за парно на софиянци бе най-важното!
Вече се съмнявам дали не им ги пишат на едно и също място и после да им ги раздават за четене в строго определен ред...
Друг е въпросът каква "новина" е проектозакон, който дори още не е в Народното събрание, и що за водещо събитие е нещо, което засяга жителите на един-единствен град, пък бил той и най-големият...
Категория: Новини
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове: 0
22.02.2009 12:24 - Слава Богу -
не ям месо!
В противен случай щях да изпадна в потрес от обезглавените, голи трупове на "измръзнали" пилета, които с нетърпение очакват олио "Бисер" да ги облее с "благодат".
В добавка към размахващите мъртви крила птици можем да се "радваме" и на другия белег на лош рекламен вкус - "пеещото" послание.
Наистина производителите на "Бисер" са постигнали ефект "две в едно" - голяма рядкост е да рекламираш нещо много тъпо по много тъп начин...
Категория: Новини
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове: 0
с предаването на Росен Петров "Операция слава".
Но случайно дочаках финалните надписи.
И ми се видя най-малкото странно спонсорската заставка на фирмата - осигурила гардероба на водещия, да бъде "лепната" върху "плочка" (съжалявам, така се нарича), решена графично в патриотична стилистика.
Аз по-скоро бих изписала бързо и дискретно TREND BOX "върху" самия водещ по време на заключителните му думи, преди да тръгнат финалните надписи.
Понеже, за да си режисьор, не е достатъчно да знаеш кое копче на пулта се натиска...
Категория: Новини
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове: 0
Ретрофиналите на "Шоуто на Слави" продължават.
Вече три седмици, ако не се лъжа, почитателите на предаването гледат стари вицове, разказани от гологлавия водещ в ефира на Би Ти Ви преди 2, 3, че и повече години.
Дали този елегантен финт е идеалният компромис с воденето на Сиромахов, или е единственият начин феновете да наблюдават любимеца си от Учин дол, засега остава загадка.
Скромното ми мнение е, че сценаристът би се справил с "анимирането" на дълъг анекдот - не е чак такъв "шегоубиец" като Евтим Милошев и Росен Петров. 
Остава вариантът - Трифонов дълго или никога няма да се появи в шоуто, носещо неговото име, и преравянето на старите записи е оправдана инвестиция във времеви и човешки ресурс.
Очаквам скоро жълтите издания да ни кажат...
Категория: Новини
Прочетен: 893 Коментари: 1 Гласове: 0
обектите на "Би Ти Ви репортерите" и "Темата на Нова" съвпаднаха!
Беше време, когато репортерите по "американската" телевизия се изявяваха в неделя вечер, откак ги направиха "10-минутка", те "конкурират" аналогична публицистична рубрика по Нова в събота и неделя малко преди осем вечерта.
Тази събота и Нова, и Би Ти Ви се занимаха с клозетната тематика.
Би Ти Ви бе заложила на хора на изкуството, политолог и дипломат, Нова потърси хора на улицата за мнение, като ги "подкрепи" с изказване на социолог.
По-богат на информация бе материалът на Нова тв. От него узнахме и как са били окарикатурени останалите европейски държави, научихме и че в Мрежата има подписка за сваляне на черното покривало от "България".
Самата "разходка" на репортерката до евростолицата показва по-широк размах и по-голяма амбиция.
Хубаво нещо е конкуренцията. От наличието на два телевизионни репортажа на една и съща тема зрителят само печели.
Което обаче не ни пречи да клечим в кенефа и да се напъваме да изнамерим все по-изобретателни начини да се омаскаряваме и един друг, и пред Европа.
Категория: Новини
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028874
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив