Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1036811 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Април, 2013 г.
в "Господари на ефира". Именно те заостриха вниманието на зрителя върху това - какво чуват в слушалките си непокорните журналисти. 
Докато Димитър Цонев невинно пита зам.-главния прокурор Борислав Сарафов какво става с делото срещу бившия земеделски министър, продуцентката крещи в ухото на водещия, че го е помолила да не задава тъкмо този въпрос.

Интернет се оказа залят от истеричната цензура в "Лице в лице".
Би Ти Ви се видя длъжна да отговори - покани Мирослав Найденов в сутрешен блок. Там той хвърли бомбата, че всички бивши министри са били подслушвани.
Мина време, колкото да мигнеш веднъж - и ето ти я "пощенската кутия" за компромати на Веселина Томова задействана.
Варненската разследваща журналистка метна на сайта си запис, на който се чува как Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов си споделят разни много интимни работи, а сърцето на Миро тупти ли, тупти...

От всичко това следва, че демонът на империята се нарича Цветан Цветанов, а за кожата на един градски прокурор не дават и пробит долар...

Ако това беше сценарий за холивудски филм, продуцентите щях да си обършат г... с него...
Но то не е сценарий за холивудски филм, а за български живот.

В тоя сценарий някой взима милиони, за да направи профил във фейсбук. Този някой обаче е опасно близо с министър, толкова опасно, че на министъра му изстива семейното ложе.
Сценарият предвижда пушилките да се вдигат единствено и само преди избори. Понеже под димна завеса от клюки и скандали най-добре се крие колко всъщност са еднакви тия, дето си  отиват от властта, и другите, дето идват.
В бг сценария четвъртата власт (медиите) е втора - но не защото е толкова влиятелна, а защото първите три са врастнали една в друга като раково образувание.
В сценария за нещастния ни живот ние не сме действащи лица. Не сме дори и публика, защото тя все пак има право на някаква реакция - ръкопляскания или освирквания.
Всъщност ние сме публика, отдавна напуснала салона, където се прожектира нискобюджетната помия.

И още тв явления от последните седмици:

Димитър Иванов гастролира най-напред в сутрешния блок на Би Ти Ви, а сетне и при Сашо Диков в Нова, като и на двете места говори едно и също.
Същото прави и иначе пестеливият на публични изяви Гриша Ганчев - в "Лице в лице" на живо, в "Дикoff" на запис.

Вероятно "диригентите" на тв реалността у нас смятат зрителя си за закрепостен пред екрана на едната или другата медия, а не им се иска да изпуснат и най-заблудената електорална овца...

Политическата максима на Любен Дилов: "Като човек с говорен дефект знам, че ако хората не ме разбират, вината е у мен", изречена и вчера в Нова тв, трябва да е вече на около двайсетина години и през цялото това време него го разбираме, политиците си - не.

Ала не защото имат говорни дефекти, а защото плещят простотии, оскверняващи ухото и на най-закоравелия подслушвач...
Категория: Новини
Прочетен: 2364 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 28.04.2013 13:36
да "вкара" сюжета с учителката, обрала  банка, в някой от сериалите си, но се отказал. Обаче пък започва да прави филм по тази история, сподели продуцентът при Росен Петров вчера.
Вдъхновителка на това епохално дело била Лора Крумова, чиято майка била учителка, каза журналистката.
Самата извършителка на престъпното деяние - осъдена условно и върната на работа, вече е подписала договор с Митовски и художественото претворяване на нейната история предстои.

Е, сега разбрахте ли откъде извира потресаващият реализъм на родните сапунки? От самия живот черпят идеи техните продуценти и сценаристи!

Но аз знам и как конкуренцията се готви да отвърне на удара.

Нико Тупарев
спешно започва работа по лентата "Пишман Биг крадър" - по историята на сливенския банков похитител, с Иван Ласкин в главната роля.

Магърдич Халваджиян
е подписал спогодба с развеселената учителка по немски, за да заснеме пълнометражния музикално-имитационен филм "Като две капки коняк".

Очаква се Слави Трифонов да обяви старта на новия си проект "Даскалски харлем шейк: Предизвикателството".

А Евтим Милошев се колебаел между два касови проекта - "Нека отвличат" и "Къртиците".
Първият щял да разказва как с кьорфишек-подслушвания се отвлича вниманието на електората преди избори, а вторият проследявал тв историята на Иван и Андрей.
Засега двамата не били продали авторските права върху екранните си похождения, защото държали заглавието на бъдещия кинохит да е "Водка на доверие".
Категория: Новини
Прочетен: 1526 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 22.04.2013 13:26
шоубизнес!

На "Господарите..." им се зловидяло, че Би Ти Ви представя книги от български детски писател, та нищиха репортажа за Юлка две минути на финала в изданието си вчера.
Ще рече човек, че не литература, а наркотици предлага скритата (всъщност не чак толкова скрита) реклама...

Сценарна глупост в "Столичани в повече" разбунила духовете на еколозите - опасност за белоглавия лешояд било твърдението, че яйцата му даряват с потентност.
Чак се наложи Теньо Гогов да се обяснява в "Нека говорят".
Е, поне се разбра, че някой гледа сериала!

Родни звезди ни проглушиха ушите, че една телевизия им забранявала участия и дори гостувания в друга, че ги закрепостявала едва ли не. 
Но за Емануела това май не важи - докато "импровизира" в "Младост 5" по Би Ти Ви, се омъжва в "Къртицата" по TV7...

Приятно гледане...
Категория: Новини
Прочетен: 2675 Коментари: 1 Гласове: 3
Надуйте климатика! И гответе от сутрин до вечер - да черпим ток, да подпомогнем родната енергетика!

Такова едно неграмотно, папагалско говорене е настанало последните три дни, та човек ще си рече, че за първи път идва пролет и сефте се пълнят язовири! 
"Зелени" производители бяха резнати, за да могат миньорите да ходят на работа, АЕЦ-ът и той редуцирал мощности, а няма кой да попита: Защо бе, г-да управляващи, не изнасяме ток? Комшиите ни ли нямат нужда, или някой отвън ни "врътна кранчето"? Ако да - кой? Или не отвън, а отвътре са се размирисали работите? Ако да - кой ще спечели от промяната в микса?


Не стреляйте по циганите!
Нито по тия, дето "берат желязо", нито по ония, дето "берат" всякакви други работи, които не са техни!

Едно такова безмълвно, тъпоъгълно слушане е настанало из медиите, та човек ще си помисли, че кражбата като начин на живот е благословена от закон и морал.
Полицай и охранител си почерниха живота, изпълнявайки служебните си задължения - край разложкото село Баня и в хладилното депо на Подуене, а излизат близки на пострадалите и вият: "Той отиде да бере железо, да си храни децата."
И никой не казва: "Да си храниш децата, крадейки, е престъпление."


Дайте им горнооряховската болница! 
Нека я направят старчески дом или скъп санаториум, само болница да не е, особено пък - родилно отделение!

Едно такова поръчково, прозрачно "отразяване на събития" се вихри около лечебното заведение в железничарския град (то не се знае докога ще е железничарски!), та човек почва да си мисли и немислимото.
През 2010-а скандалът "Бебе във фризера" разби съдбите на трима медици, като ги обвини, че са убили ембрион, развивал се едва пет месеца в майчината утроба.
Вчера пък гръмна нова сензация - в същото това горнооряховско АГ разменили две бебета! И то дни след като Общинският съвет в града реши болницата да вземе банков кредит в размер на 300 хиляди лева!
И няма кой да попита: "Абе като е толкова страшна тая болница, защо жените от три общини ходят да раждат в нея, при положение че търновската е на няколко километра само?!"
Ей това последното може да крие ключа към бараката...

Категория: Новини
Прочетен: 1608 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 08.04.2013 14:05
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036811
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив