Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1028828 Постинги: 418 Коментари: 433
Постинги в блога от Април, 2023 г.
какво би могло да ми даде гледането на бг реалитита!

Не ми се занимава да изчислявам какъв процент от времето им заемат игри от типа „Бързи, смели, сръчни“ (за който ги помни), но тичащи напред-назад, крещящи татуирани мъже и жени по гащи е тв съдържание, който не ме интересува. Особено в предаване, в което участниците (и водещите!) преливат от трудово-патриотичен ентусиазъм.

И цялата тази „спортна“ активност да ми се представя като битка на характери...

За музикалните формати пък какво да кажа – натруфено-скъпи и състоящи се от две минути изпълнение и пет минути коментари на строгото, но справедливо жури... И докато онова, в което талантливи и по-малко талантливи кандидати за (бърза) слава се борят за вниманието на треньори и зрители, е някак зареждащо (ако пропуснеш явните музикални инвалиди с микрофон в ръка), то другото, имитиращото... Ще прощавате, ама „звезди“ да се правят на звезди, ми се струва ненужно, неубедително и даже леко обидно. Да не споменавам онова „есенното“, отборното – там на звезди се правят обикновени хора, което вече си е истинска пародия.

Но това не е всичко (както се казва в някои реклами). Кулинарни шоута от всякакъв калибър също заливат ефира. Сега... знайно е, че готвенето не ми е стихията, но как би ме поощрило да опитам това постоянно кряскане и овикване от страна на оня шеф (който не е шеф), какво бих могла да науча от често безплодните усилия на разни кандидат-готвачи да угодят на компетентното съдийско трио, едва вкусващо техните изящни творби в чиния?!

Ами „Един за друг“? Тия „семейни войни“ вероятно са нещо като продължение на „Ергенът“, тоест – ето, вижте какво става, като толкова напирахте да се омъжите за Единствения!

Пък изкуственото им „конкуриране“ в един и същ часови пояс в ефир показва само, че телевизиите са се наговорили (да не казвам друго) да ни губят времето.

Но ако гледането (и развълнуваното коментиране по форуми и социални мрежи) на въпросните реалити-предавания ме учудва, то участието в тях ме оставя без думи!

Как би могъл някой доброволно да се подложи на студ, глад, ядене на скорпиони, слънчево изгаряне, скачане от високо и подобни? Възможно ли е някоя жена наистина да иска да спечели сърцето на някакъв мъж по телевизията? Нормален човек да пожелае да спи с непознати в една стая? Да се къпе и да си пере дрехите пред камери?

Защо, ако не ти се налага? За какъв дявол ще преживяваш такива „изпитания“, ако не е въпрос на оцеляване?

Може би всички до един вярват, че ще грабнат голямата награда (каквато и да е тя). Сигурно продуцентите успяват да ги убедят, че победата ще е тяхна и само тяхна.

Вероятно си мислят, че ще „проверят себе си“, ще „покажат какви са всъщност“ или ще дадат тласък на кариерата си...

А може би всички те просто мечтаят да „излязат от зоната си на комфорт“. Ако е така – добре дошли в „зоната на комфорт“ на хиляди българи, за които студът, недоимъкът, битовите проблеми са ежедневие.

Подайте ми дистанционното...
Категория: Новини
Прочетен: 5061 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028828
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив