Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1028705 Постинги: 418 Коментари: 433
Постинги в блога от Май, 2010 г.
2  >  >>
31.05.2010 16:42 - Столично

"Най-добрата партия" на телевизионния комик Йон Гнар получи 34.7 на сто от гласовете и спечели шест от 15-те места в Градския съвет на исландската столица Рейкявик, съобщиха медиите. Така шегаджийската формация остави да й дишат праха консервативната Партия на независимостта и управляващите социалдемократи.
В предизборната си кампания Йон Гнар обеща безплатни хавлиени кърпи при всички термални извори и полярна мечка в столичния зоопарк, като откровено призна: "Можем да обещаем повече от останалите, понеже по никакъв начин няма да спазим тези обещания."
От политическия опит на вулканичната страна се вдъхновили и наши хумористи. Говори се, че Слави Трифонов се готви да създаде "Най-смешната партия" и да издигне себе си за кмет на София на следващите избори. Дългия щял да обещае безплатни носни кърпички за подсмърчащите от умиление при появата на Бойко Борисов на екран, но нямало да спре дотук. Шоуменът се готвел да разбие рейтинга на политиците с обещанието да превърне "Факултето" в парк за танцуващи мечки, като повери по една такава на всяка мургава фамилия.
В Пекин пък нов правилник задължава автобусните шофьори и кондукторите в градския транспорт да се обръщат към пътниците с "господине" и "госпожо", а не с "другарю" и "другарко", както досега, пишат медии.
"Другар" не подхожда на стандартите за обслужване на пътниците, при избора на обръщение водачът следвало да се съобразява с възрастта на пътника и с евентуалното му занятие. Ако си личи, че някой е студент, обръщайте се към него със "Студенте", учи правилникът китайските шофьори. "Стари другарю" може да се каже на възрастен човек, но само в краен случай, по-добре е "стари господине" или дори "старче".
У нас овладелите каратистки техники контрольорки също минават курс по добри обноски, узнаха будни журналисти. В наръчника на късащите билетчето в софийския транспорт се казва: "Към възрастните пътници следва да се обръщате с учтивото "морук" или "изкуфелник", а към тийнейджърите - с "наркоман" или "боклук". Пътниците на средна възраст следва да бъдат почтително назовавани "селяндур" или "селянка". Учтивото обръщение предхожда яма дзуки."

Категория: Новини
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове: 0
28.05.2010 11:09 - Петъчен блиц

Осъмнахме с новините от късните емисии. "Спецакция удари търг за картини в София", бърза да навакса actualno.com. "Разследващите са се интересували откъде присъстващите са разбрали за събитието", пояснява подзаглавието на публикацията. Е, как откъде бе, драги разследващи, ами по водомера са им се обадили, естествено!

Без никаква връзка с горното vesti.bg цитира чуждо издание: "Икономист": В България се заражда страх от полицейска държава". Няма такова нещо, уважаема Европо, само така ти се струва. Ситуацията е следната: Те си ги хващат, те си ги пускат, отвън може и малко стряскащо да изглежда, но всичко си върви по сценарий!

"Пак провал на Евровизия, Миро съзря политически вот", вади от снощния новинарски поток frognews.bg. Ами, политически, просто покровителите на нашия изпълнител си били пуснали старите отпуски - "дори ангелите не помогнаха на Миро", разкрива причините за неуспеха dariknews.bg.

"290 000 на съд за неплатен GSM", стряска ни 24chasa.bg. Ах, какво изпитание ще е това за стройната ни, добре организирана, експедитивна съдебна система! Но тя, разбира се, ще се справи, спецове прогнозират, че делата на нарушилите договора си с мобилния оператор ще се разрешават в рамките само на 5-6 години.

Тогава защо сме такива оплаквачки! Вижте: "2/3 от българите: Непоносимо е!", цитира bnews.bg социологическо проучване. Не разбирам какво му е непоносимото! Живеем в прекрасна страна - "България ли... няма такава държава, бил съм там", обобщава Иван Славков - Батето, пред dariknews.bg. Вярно e, бяхте там, другарю Славков. Ние затова и си тръгнахме, чуха се гласове отвъд океана.

Оптимистичното "Котка оцеля в пералня" достига до нас от далечна Австралия благодарение на cross-bg.net. И тука е така, приятели от другата страна на Земята, и тука... Въртят ни, та пяна се вдига, цедят ни като в центрофуга, накрая ни изплюят, ние тръснем глави, оближем раните и пак сме готови да влезем в същото Чистилище...

Категория: Новини
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.08.2010 14:30
сексапила в Къщата, видяха снощи брадърски фенове.
Вдъхновени от полицейските реалитита на властта, сценаристите на тв предаването натовариха съквартирантите с мисията да заснемат униформено-еротичен календар.
Естествено събитието се случва, преди Качанови да са изгонени, макар че го гледаме два дни по-късно. Страницата на Елеонора в брадърския календар е добър старт на нейната кариера на модел, смятат ценители на велинградската тигрова хубост.
Този фемили удар под пояса на Цветановото министерство бе заснет от баретата Цончо - е, след като му пообясниха криво-ляво как се работи с фотоапарата. Стилист на смелата сесия бе съпругата му София.
Очакваме скоро продуцентите на семейното шоу да почерпят идеи и от други актуални държавнически практики. Да въведат данък "Празно легло" например. Или да поискат репарации от адвокатското семейство. А защо не и да възложат на най-отчаяния съквартирант на извърши самоубийство в изповедалнята с цел вдигане на рейтинга... Това последното не е смешно...
Категория: Новини
Прочетен: 742 Коментари: 0 Гласове: 0
та цяла неделя... Най-напред мощна "артилерийска подготовка" от Би Ти Ви репортерите, предшествана от интервю с автора й в сутрешния блок. После - ау, крадат релси, влакът за Бургас закъснял с четири часа... За капак млад кандидат-лидер от реалитито на БНТ "Големият избор" иска да превърне железницата в най-привлекателния транспорт...
Тази нагла тенденциозност в публицистичния поток се вихри на фона на мръсните, бавни влакове, които рядко спазват орязаното си разписание. Макар че май е студен, в трена топло няма - шефовете забранили. Миналогодишната трагедия в "кардамеца" бе последвана от скоростно закупуване на рециклирани вагони - да сменят опасните 40-годишни каруци, които ни возеха. Но никой не казва, че реновираните са по-зле и от старите, понеже няма журналист от национална медия, който да е помирисвал влак... И няма да узнаем кой колко комисиони прибра за неудобните вагони с твърди седалки и с по една тоалетна за 100 души, от които Германия се чудеше как да се отърве...
Не, само вайкания колко била затънала компанията (която всъщност са четири отделни компании), само жалвания, които подготвят почвата за поредната приватизационно сделка... От която ще излезе колко са добри сегашните управляващи и колко са били лоши предишните...
Нагло е богопомазаният Иван Гарелов да заявява в национален ефир, че влакът е транспортът на бедняците. Нагло е от екрана да се "постила меко" на Бойко Борисов да продаде БДЖ на офшорки.
И ако бях последният, щях да попитам: "А къде бяхте, господа журналисти, през последните 20 години, докато БДЖ се съсипваше умишлено, за да могат автопревозвачите да се напечелят?" Но - за щастие - не съм...
Категория: Новини
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове: 0

реклами, доста ме занимава напоследък.
Две-три кратки изречения, стегнати, ясни, но с богато внушение - това се търси в задачата.
Някои го намират.
Други се дънят.
Как?
Например - като вкарат някоя глупост в иначе добре замисления си текст.
Като тия псалми например, дето бодат очите (по-скоро - ушите) на феновете на "Загорка".
Щото, нали разбирате, медитация, отварям сетивата си, изживявам момента - все понятия от източната философия. И изведнъж, сред целия тоя будистки словесен карнавал - пеене на псалми, тоест - ония християнски песни, приписвани на цар Давид.
Дали нашенските бегбедейци не са се сетили за думичката мантра, или са се съобразили все пак с интелектуалното равнище на аудиторията си?
Хм, загадка...

Категория: Новини
Прочетен: 968 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 11.05.2010 16:34
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028705
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив