Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1034950 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Май, 2013 г.
13.05.2013 11:53 - В изборния ден
Би Ти Ви истеряса още преди 18.30 ч. - с надвикването между Татяна Дончева и Владимир Каролев се положи началото на неистовото крякане в ефир, продължило до малките часове.
Така повлекли крак, от Герговата телевизия продължиха да ни тероризират ушите и да ни вдигат кръвното с Генкините репортажи от пловдивската циганска махала и с фалцетните включвания на Рада Домусчиева от столичните улици - и двете дами винаги на ръба на нервна криза, затова така подходящи за предизвикване на други кризи.
Както и "червената" Мая Манолова впрочем - особено когато я възправиш срещу непукиста Делян Добрев, както стори Би Ти Ви.
Разбира се, всички "дуели" в ефира на медията бледнеят пред постиженията на Петър Нанев - когато малко след 21.30 ч. протестиращи атакуваха загражденията пред НДК, той се разкрещя, като че коментираше... вечното дерби!
Ако човек е гледал само Би Ти Ви (надявам се да няма такъв), би могъл да реши, че България е арена на кървави сблъсъци между недоволни и полиция и че до минути ще избухне гражданска война. 
Разбира се, верни на "партийната линия", Ани Цолова и Виктор Николаев до последно обясняваха, че Меглена Кунева аха-аха да прескочи 4-те процента. Прозрачният "непрофесионализъм" на подобни уклони не ми се коментира.

Нова тв зададе добър, пропит с търпение тон на изборната нощ.
И двете двойки водещи - Николай Дойнов-Люба Кулезич, Мира Иванова-Христо Калоферов, се бяха застраховали от размяна на словесни удари под пояса в студиата, като не приютяваха едновременно "кръвожадни" събеседници.
Само когато Васил Иванов взе да пръска слюнка срещу Ангел Найденов, нещата леко поизлязоха извън контрол.

Безспорен фаворит в нощта на 12 май бе БНТ.
Светло студио, умерен тон, приемлив градус на напрежението - точно колкото да не доскучаеш на зрителя, но и да не отидеш в другата крайност да търсиш под вола теле в името на рейтинга.
В студиото на Бойко Василев също бе навалица, но тук не се крещеше и противоположни мнения се изслушваха спокойно, без авторът им да е заплашен от линч.
По Националната се появиха повече политолози и журналисти, отколкото политици, може би затова тази лека дистанцираност от стилистиката на скандала се превърна в плюс за медията.

Изводът е, че когато всички предават едно и също - социологически извадки, проценти, протести, - по-важна се оказва формата, не съдържанието.

Ако ме питате какво мисля за Барековата телевизия, ще ви кажа честно - не я гледам, но съм сигурна, че пак е сваляла диктатури...
Категория: Новини
Прочетен: 6422 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 14.05.2013 15:51
09.05.2013 14:58 - Къде сбъркаха?
Злите езици говорят, че глуха машинописка е сгрешила предизборния слоуган на ГЕРБ и написала "Имаме воля" вместо онова, което й издиктували: "Имаме роля".
Каква роля имат Гражданите на Бойко, знае всеки, който си е платил тока напоследък...

Не им стигнало мястото на плаката, та не могли да отпечатат цялото си послание другарите от "Коалиция за България", носи мълвата. Затова агитирали с "Да върнем България на хората" вместо с първоначално замисленото "Да върнем България на хората си". 
Изглежда, "заетият" от "Атака" предизборен девиз се е оказал не съвсем по мярка на социалистите... Кои са хората, на които трябва да бъде върната България, ще обсъдим след 12-и.

Спестили си цялата истина и от "България на гражданите", мълвят клюкари. Подопечните на Кунева разпространили съкратената версия "Да на нормалността", без да споделят с избирателя си пълната, а именно: "Да бе, да на нормалността".

ВМРО смятали да затъкнат пищовите в пояса и да излязат под знаме, извезано с лозунга "Свобода от монополите или смърт за управляващите", но после размислили и се спрели на по-миролюбивото "Време е за възмездие", говори се из политпиарските среди.

Ала най не случил на слоуган Светльо Хиподилски. "Подай лопатата!", извисил той глас народен, ала без да уточнява следващото необходимо действие: "Включи ми я!"
Понеже така и не намерил копчето...
Категория: Новини
Прочетен: 2474 Коментари: 2 Гласове: 8
Последна промяна: 26.05.2016 16:18
пикахте ли?", интимничи с електората си Бойко.
Електоратът му отвръща с одобрително-смутено хихикане. Не отговаря на риторичния въпрос, но подкрепя Борисов - зер, да си слушаш... това, дето го пускаш да тече в тоалетната, деликатно спестено от говорещия, не са хубави работи!

Тутакси експремиерът отнася критики за цветистия си език. Не че говори така от вчера, не. Той има-няма десетилетие се подвизава из публичното пространство, ръсейки просторечни бисери - копае трупове, шие дрехи с калашник, награждава оня, якия касапин.
Но пък защо тъкмо сега да не го захапем дружно - няма лоша реклама, нали така?

2. "Краси, обясни защо те е страх от самолети, но говори като македонски войвода", дудне модераторът Хаджи Тошко Йорданов.

За Краси Радков образът на македонски войвода не е предизвикателство (е, без сценарий малко не му се получава диалектът...) - той веднага затъква нож в колана си и докато се чуди какво да каже, почва да коли плажните играчки, разхвърляни из "квартирата". Намушква делфина, обезглавява костенурката и бързичко стига до извода: "Това беше гадно", сред изблици на бурен смях.
Какво да се прави, за обитателите на "Младост 5" този вид хумор вероятно е приемлив. Забавлява ги, кара ги да забравят тъпия си делник, петък вечер е все пак...

3. Слави "изтрил" гласа на "предателката" Нели Петкова от "Нема такава държава" и сложил на негово място вокалните постижения на Грахич, каканиже жълто блиц-издание. Миналата седмица "политическият хит" бил пуснат в новия вариант.

Е, по такива сложни технически въпроси следва да се доверим на медийните клюкари - те са вещи в саунд-проблематиката.
Но защо изданието не си "спомня" предишния политически хит на Дългия - "Време е някой да изхвърли боклука"? Понеже, нали, през 2009-а Шоуто надигна вой до небесата и този Някой дойде да изхвърли боклука, но се оказа по боклук от онова, дето трябваше да се изхвърли...

Верно няма такава държава! Аз живея в нея.
Категория: Новини
Прочетен: 1880 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 14.05.2013 15:53
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1034950
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив