Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1034471 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Юни, 2010 г.
2  >  >>
23.06.2010 18:25 - О, chitanka.info!

Два деня блогърски дружини
как сайта си бранят. Торентски долини
трепетно повтарят на форума ревът.
Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
тъпи клюки лазят по медии диви,
пиари ги стелят, помия залива.
Арест след ареста! Рояк след рояк!

Яворът безумний сочи покрив пак
и вика: "Търчете! Там са сървърите!"
Антимафиоти тръгват с викове сърдити,
"Истински престъпник!" въздуха разпра.
Върхът отговаря с друг вик: Стани пират!

Е, накрая нещо ритъмът ми бяга, ама то ще да е от емоцията.
Много се развълнувах, като узнах, че борбата с престъпността е взела такива размери, та вече книга до книга не е останала...
Пък и бързах много. И как няма да бързам - промъкнах се като престъпник в един все още оцелял сайт за литература и си взех оттам безсмъртния стих на Дядо Вазов. Излязох си тихо като мишка, преди да са ме усетили, че току-виж, ме сгащили за нарушаване на нечии права.
А моите права да обичам речта българска и да общувам с нея - кучета ги яли...

 

 

Категория: Новини
Прочетен: 2967 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 23.06.2010 18:28

Случи се! Не Първия по две телевизии едновременно, а двамата Първи по собствените си телевизии едновременно! Сблъсъкът на годината!
Предуикендно миналия петък Бойко Борисов и Георги Първанов отвориха очите на електората за наболелите въпроси на деня от ефира на сутрешните блокове - оттам, откъдето обикновено ни управляват.
По един и същ сценарий протекоха "разпитите" - икономическата политика на кабинета, полицейски акции, евентуални кадрови рокади, енергийни потребности, бъдещи планове.
Ани Цолова, оставена кой знае защо без екранния си партньор Виктор Николаев, си била "научила урока" според frognews.bg, което вероятно ще рече, че е чела предварително подготвените въпроси, та да не се запъва много в присъствието на усмихнатия президент.
Витомир Саръиванов, вещ в измъкването на истината, обаче не можа да притисне Борисов като на детектор на лъжата, "жабата" видя в погледа на журналиста "елементи на преданост".
"24 часа" описва задочния дебат като "Паралелни светове". В успоредните тв вселени президент и премиер премерили политическото си влияние с "магистрални интервюта" според часовото издание. И вярно - доста широчка бе тематиката, а пък и яко се изсилваха по някои проблеми държавните ни мъже. Борисов задмина с мръсна газ Първановото участие в политиката след края на президентския му мандат, Първанов пък прегази финансовия стожер на кабинета, че и силовата му политика...
Не закъсняха и рейтинговите еквилибристики. Три пъти повече зрители зяпали изявите на Първанов, 403 хиляди ранобудници приковала Би Ти Ви пред екраните, Бойко наблюдавали едва 144 хиляди българи, изнася данни "Труд".
Нали си спомняте какво каза накрая премиерът: "Няма ли да ходим на работа?" Е, то и съотношението неработещи - работещи е като в рейтинговата извадка - 3 към 1...

Категория: Новини
Прочетен: 788 Коментари: 0 Гласове: 2
В който ще стане дума за телевизията.
Както и в предишните 199 впрочем...
Та в постинг № 200 ще ви издам една тайна. Странни неща стават в нашите телевизии, ако позволите да перифразирам президента Първанов.
Тръгва едно грандиозно, оцветено като трибагреника ни промо - "МАКЕДОНИЯ". И ти чакаш да видиш що за чудо ще е това - какви епохални разкрития за българите и македонците ще се чуят, кои исторически, лингвистични, фолклористични и др. доводи ще бъдат впрегнати за доказване на очевидното... А то какво излезе - едни колбасари издали албум със стари песни на едни музиканти, които иначе обичат да свирят стари парчета по нов начин. Времето ли не стигна, или за толкова платиха спонсорите, та само дрехите на изпълнителите не бяха изтъркани от употреба, пита се разглезеният от новаторските аранжименти на Бенда слушател... Че Нели Петкова пее като Нина Николина и Деси Добрева - това добре. Пее си момичето. Ама как пък 12 години не стигнаха да се поправи сгрешеният текст в песента за Миле Попйорданов! Майката все така "траша" за своя син, вместо да "праша" за него, тоест - да пита...
И други странни работи стават. В друга телевизия. Уж щеше да има "The Best" от Иван и Андрей - пък ето ти го Хорейшо се вихри от 22 часа. Искам си повторенията на опосумите, тъй да знаете! Искам микс от цирковете на Симеон Дянков и Яне Янев, певачките и врачките на диванчето на двамата мъже наполовина! Хорейшо ще си го дръпна от Нета...
Виж, епохалното противопоставяне между сериал за мола и сериал за "секънд хенд" магазин е явление, достойно да влезе в световната тв история!
Докато Би Ти Ви залага на имотните, на лъскавите персони, пиарките и джиповете, по БНТ ще гледаме какви страсти движат жената зад щанда за дрехи втора употреба.
Наесен почва листопадът на реалитита, прогнозират наблюдатели. Разцветът на бг сапунки предстои, инвестирайте в местни драми, продуценти! Залезът на брадъри и сървайвъри иде, очакват ни вълнуващи преживявания с героите от панелните джунгли на "Люлин" и "Обеля", които взимат метрото, за да заведат гаджето на разходка в мола, или пазаруват в кварталния дрипшоп, където могат да обменят мисли за снощната серия на "Незабравима"...
Ще чакаме с нетърпение да хлопне летният трансферен прозорец за бг телевизионните продукции. Наесен ще има изненади. Вервайте ми като на цар!
Между другото, вие какво подарихте на Бойко Борисов за рождения му ден, а?!
Категория: Новини
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове: 0
11.06.2010 14:10 - Свършииии...
Пълна с високоемоционални събития тв седмица приключва, уууважаеми зрителю. Такъв бе и целият сезон.
Иван и Андрей стягат куфари за дълга почивка, с чувството за добре изпълнен дълг двамата мъже наполовина ще ни дарят тази вечер с последното си шоу. След трансфера си в Нова телевизия опосумите не само че накривиха шапката на Слави с грубо влизане в неговия часови пояс, ами и услужливо подпряха "Биг Брадър Фемили", изпълнявайки ролята на "Голяма уста" (или на "Малка сестра", както предпочитате).
Самият "Биг Брадър" снощи уплътни четири часа скъпо рекламно време, като изплюваше една по една двойките, приклекнали на финалната права. Двубоят Колеви - Кузмови сложи точката на "семейния" сезон, сенсей Цончо и половинката му не успяха да убедят българите, че са модел за подражание. Затова Елито и Веско ще си харчат с кеф 200 бона, ще си се возят на ван, достатъчно голям, за да побере тях, децата и кучетата им, и ще идват на почивка в софийския си апартамент...
"Господари на ефира" пък "позлатиха" Игор Марковски заради незаконния търг на картини, организиран от него. Миризлива животинка за Вежди Рашидов обаче няма. Нито за министър Цветанов. Макар че от показните му акции направо вони на пропаганда.
Накрая на този блиц-обзор ще ви издам една тайна. Бойко Борисов е роден на 13 юни. Дано не му остане време да пусне фиш, защото - като му знам късмета! - няма начин да не грабне джакпота от тотото...
Категория: Новини
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове: 2
02.06.2010 13:16 - 2 юни, 12 часът
Пищят сирени, стоим със сведени глави - да почетем паметта на загиналите, за да ни има...
Би Ти Ви ни води пред Президентството (че къде другаде!). Първанов, Марин опнати като истукани, генерали отдават чест, просто приказка! Не - не приказка! Балада, ода за българщината!
БНТ пък отива на Орлов мост. То там й е близо, хем да не харчи пари за бензин... А и София в целия й блясък все пак да видим на сакралната дата.
По Нова сладката муцунка на Маги Желязкова бърбори ли, бърбори... И есемес-капанът щрака ли, щрака...
Вечна слава на героите...
Категория: Новини
Прочетен: 932 Коментари: 1 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1034471
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив