Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1035114 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Юни, 2012 г.
2  >  >>
се пише дневният ред на обществото ни, драги зрителю, ако все още не си разбрал.
Мало и голямо обсъжда мистерията около госпожицата, която Бойко ще си "прибере" след края на "държавната работа", както заявява пред госпожица Бенатова.
Дори ежедневно дискусионно токшоу сериозно ожълти пейзажа, впускайки се в гадаене дали пък тайната тръпка на Генерала не е... Люба Кулезич!
И накрая, разбира се, Милен Цветков хвърли бомбата, че Цвета Кирилова е онази, която ще бъде "прибрана" след още един мандат, което вероятно кореспондира някак със събитийността около въпросната дама - първо тя е сутрешен водещ в същата медия, после я изритват, тя дава интервю за друга медия, където громи атмосферата в Нова, а после пък Нова я кани да се изповяда в "На кафе"...

Георги Енев, титулован от пишещи колеги като "пловдивския Робин Худ", се бил превърнал в нещо като национален герой, коментира се пак в "Часът..." 
Виртуалното пространство изобилствало от одобрения за свършеното от охранителя на инкасо-автомобила - бил откраднал откраднатото, така им се падало на банките!
В какъв тъп филм е вкаран българинът, лъсва, когато едно тв предаване отвори телефона си за жива връзка със зрителя - можело да е жертва, не извършител, надигнаха се вопли откъм Милен-Цветковата аудитория.  
Само че защо бе, колеги, се занимаваме с това - колко тежат парите, отмъкнати от Енев, как плаче баба му и дали не седи вързан за някое дърво някъде из Родопа планина?!
Тук въпросът е друг. А именно: Как така за три месеца два пъти G4S "загуби" милиони, а лицензът й не е отнет, пък рекламната й заставка се върти по... Нова тв?!

Blitz.bg попита Димитър Иванов дали е вербувал Любомир Павлов. Не, отвърна им Гестапото, много приказвал. А вестниците си ги купил, понеже на много хора имал да отмъщава, това споделил скандалният издател с проф. Иванов.
Е, хайде питайте го сега защо Красимир Гергов си купи телевизии...
Категория: Новини
Прочетен: 1627 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 28.06.2012 15:04
Ако в рамките на една седмица Диана Найденова покани еколога Петко Цветков в Би Ти Ви и го сдъвче, а после Мартин Карбовски го викне в Нова и го пита доволен ли е от гостуването си; ако Цветанка Ризова (Нова тв) изслуша с кротък поглед в очите собственика на "Берета Трейдинг" Десислав Делев, а седмица по-късно Лора Крумова (Би Ти Ви) се нахвърля върху него като немска овчарка - няма ли да си помислите, че двата "конкурентни" частни ефира си играят на добро ченге - лошо ченге?

Ако Би Ти Ви извади от архивите филма на репортерката си Румяна Попова "Бегълци от затвора", озвучен с откъси от саундтрака на сериала "Бягство от затвора"; ако в репортаж на Албена Вулева за плачещата Богородица от Годеч по ТВ7 звучат католически мелодии - няма ли да си кажете, че тия нашите медии наистина за много тъпи ни мислят?

И ако Даниел Руц между другото в разговора си с Росен Петров изтъква, че е собственик на русенския вестник "Утро" (който тандемът Павлов-Донев не бил успял да отнеме от Грозев-Хабсбург) дни след като се развихри скандалът с осъдената журналистка, разкрила тормоз над деца в социален дом, е, не станаха ли съвпаденията твърде много?
Категория: Новини
Прочетен: 2424 Коментари: 3 Гласове: 7
Последна промяна: 29.06.2012 15:23
Толкова са фрапиращи, та дори няма да ги подреждам! И трите заслужават първо място във всяка уважаваща себе си класация за идиотии, изречени по темата "Медии".

Италианската телевизия Canale 5, контролирана от Берлускони, можело да продаде лиценза на "Striscia la Notizia" (по който формат се прави "Господари на ефира") на... Би Ти Ви, написа blitz.bg.
"Новината" дойде, след като "Господари"-те подписаха с Нова тв и наесен ще стъпят "на гърба" на новините в 22.
Че за какво ще им е на Би Ти Ви да правят втори "Господари.." бе, колеги?! Малко ли са им собствените "смешни" продукции - и то без никакви лицензи?!
А дивотията, че трябвало само да сменят името, изобщо не ми се коментира. Понеже Халваджияновото предаване хем държало марката "Господари на ефира", хем се било "отдалечило" от първоначалния формат и вече било различно, от което следвало, че няма да се прави по лиценз на италианското шоу!
Значи според blitz.bg от новия сезон можем да си имаме в ефир едни "Господари...", които няма да са "Господари...", и едни други "Господари...", които ще са, само че под друго име! (И какво ли пък може да е то: "Господари на сеира"? Или "Блюдолизци на ефира"!?)
И хайде да не зачеквам тая история с името - и пишещи, и зрители дълги години не разбраха, че не водещите на шоуто, а неговите герои са "господарите на ефира", тоест самозабравилите се "издънки" в тв пространството. Сами преценете доколко сполучливо e избрано наименованието на продукта!

Гала боледувала наужким - просто искала да покаже на продуцентите, че без нея "На кафе" било "пълна трагедия", и да им измъкне по-голяма заплата от следващия сезон. Така се упражнява на медийна тематика вестник "Всеки ден"
Рейтингът паднал, докато Кака Лара се изявявала като водеща, пише изданието. 
Какъв рейтинг бе, "Всеки ден"?! Таргетът на Гала - със или без нея - се спасява от жегите в квартални градинки, разхожда потомството край фонтанчета или се мотае из добре климатизираните молове и големи хранителни магазини.
Млади майки и пенсионерки - каквато е аудиторията на сутрешните дамски говорилни, могат да заседнат срещу телевизора, ако навън е минус 10, но през юни за никакъв рейтинг не може да става дума. Който да е висок заради Гала или нисък заради Лара...

"Труд" попитал Би Ти Ви защо не отразили протестите срещу Закона за горите в първия ден - 13 юни, сряда.
Телевизията обяснила, че имали проблеми и не могли да пуснат информацията и че признават грешката си.
Е, "Труд" може и да се хване на това "обяснение", ние обаче - не.
Понеже умеем да провиждаме зад общите приказки и тоя път там се крие методът, наречен "избирателно отразяване" - а именно: щом ще се състои екопротест, имаме "технически проблеми"; щом ще бият наш оператор - ще сме там с SNG-то, та да го набият на живо в късната емисия!
Категория: Новини
Прочетен: 2016 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 29.06.2012 15:23
19.06.2012 19:01 - Ало, Fox Crime ли е?
Платете ми, ще ви похваля и аз!
Аз мога и по-добре от г-на Кеворкяна да ви похваля!
Шегата настрана - материалът на Кеворк Кеворкян "Босфора срещу Маями" е ценен. Изразих съгласието си в коментар под публикацията.
Наистина листопадните бози са завладели българина тъй, както и турчин не го е завладявал! (Или всъщност точно както турчин го е завладявал...)
И наистина в тв поредиците, излъчвани в кабелните програми, има какво да се види.
И "Фокс Крайм", и "Фокс Лайф", и "Диема", и "Би Ти Ви Синема" пазят територия за най-доброто от полицейските сериали, екшън-поредиците и комедийните ситкоми, произведени отвъд океана.
И в още един пункт ще се съглася с легендата на тв журналистиката - пийпълметрията не отчита гледаемостта на "Разобличаване" и "Престъпни намерения", вълнува я колко хора са гледали "Стъклен дом" и "Мисия Лондон".
Но защо, за Бога, ще възкликнете, та нали толкова много хора ги гледат по кабел и сателит?!
Е, тук отговорът е прост - ефирът, който влиза безплатно в дома ти, може да се ползва (и се ползва!) за манипулация на обществените настроения. Как Плевнелиев озаптил еколозите, как Борисов построил метрото, кого Цветанов тикнал зад решетките (е, Трактора естествено!), такива работи...
Кабеларката остава за забавление. Плащаш, за да слушаш музика, за да се пренесеш в Маями, където властва справедливостта на Хорейшо Кейн, за да се потопиш до дълбините на човешката жестокост с агент Ходж и екипа му.
Пък масата хора нямат пари. Малки са им заплатите, разчитат само на Слави Трифонов да ги разсмива (не на Дарма и Грег), на Ани Салич да ги информира за престъпността (бягството от затвора за тях е невъзможно)...
И така Би Ти Ви, Нова и БНТ (понеже още дълго няма да имаме цифрови ефирни канали) стават много, ама много важни за управляващите. И съответно рейтингите се мерят по тях, не по Кира Седжуик! А с рейтингите идват рекламните и политико-рекламните постъпления...
В хвалбите си г-н Кеворкян, разбира се, нямаше да е толкова тенденциозен и прозрачен, ако беше отчел и следните два простички за разбиране факта:
1. "Фокс"-овете са на Би Ти Ви, диемите - на Нова. (И двете възхождат към един-единствен задкулисен собственик.) След като даден сериал се извърти в ефир, мятат го по кабела да си пълнят програмното време. "Престъпните намерения", г-н Кеворкян, сме ги изгледали веднъж по Нова, после два пъти по фоксовете, сетне пак по Нова...
и
2. Прозрачната методика на тв програмиране - да не си "затапваш" собствения праймтайм, остава невидима за драгия зрител. И той е готов за n-ти път да гледа младия Хорейшо по някоя диема, отколкото чисто новите истанбулски отчаяни съпруги по Нова...
Елементарно, нали - пуснете премиерния пети сезон на "Бягство от затвора" "на гърба" на перлите и листопадите по канал от най-евтиния пакет на разпростанителите - и пак ще говорим за рейтинги...
Категория: Новини
Прочетен: 1475 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 19.06.2012 19:07
Най-напред - миналата събота по Нова - личните вопли на Валери Божинов почти "изяждат" гостуването на Коритаров в "Директно". Как Ася му искала пари, за да си вижда детето, как не му говорела, само пишела есемеси, такива клюкички.
На другия ден - неделя, Карбовски цъфва при "съпругите" в "Станция Нова" и реве, че телевизиите били станали Бит Ти Ви - занимавали ни със забременяването на Мария ли беше, на някоя си там, няма значение.
Лъсва двойният аршин на скандалния водещ - в неговото предаване може да веем кирливи ризи и да интервюираме плеймейтки, пък интимностите в други предавания означавали, че журналистиката е мъртва.
На фона на тоя смешен плач още по-гротескно стои гостуването на младия татко Калин Вельов в събота при Лора в Би Ти Ви, в неделя - малко преди Карбовски - при Жени и Мая. И как още с влизането му и в двете студиа му се задава един и същ въпрос, сякаш писан от собствения му пиар - как така бил успял да запази в тайна, че с приятелката си чакат бебе! Макар тук въпросът да е по-скоро защо, а не как...

После - в началото на седмицата - сагата Павлов-Донев срещу Грозев-Хабсбург навлиза в нов етап. На издателите на "Труд" и "24 часа" са повдигнати обвинения за пране на пари и документна измама, ще им се запорира имуществото, ха познайте какво ще стане с вестниците им... Малко преди това се е завихрил медийният скандал в Брюксел - Любо Павлов ратува за свобода на словото, Иво Сиромахов пита как се отнася към Етичния кодекс на журналиста заглавието "Сашо Диков е педераст", Сашо Диков само се хили...
А, и да не забравя - междувременно Петър Манджуков се е сдобил с архонтска титла, каквото и да означава това. Човекът дарил милион за църква под тепетата, а като дариш милион за църква, никой не те пита откъде ти е първият милион, да знаете. Даже и мама Здравка от "Лигата на необикновените" не би се осмелила...

Накрая премиерът получава подаръци за рождения си ден - теленце Станишко, ножичка за лентички, торта магистрала. Всичко това става новина в централни емисии, изпълва сайтове и вестници.
И ето че сега много, ама много ми се иска да извадя оня стар виц и да се зачудя каква ли торта щяха да му подарят, ако беше гинеколог, но нещата не са хич за майтап.
Щото мантинелите ни може да са глупакоустойчиви, но ние, глупаците, не сме премиероустойчиви...
Категория: Новини
Прочетен: 993 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 14.06.2012 14:47
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1035114
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив