Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1028686 Постинги: 418 Коментари: 433
Постинги в блога от Юни, 2015 г.
Спокойно! Не са марсианци!
Наши са си, българи, най-най-обикновени, на два крака, с по две очи и уши.

Само че се държат като пришълци - владеят, разделяйки, разделят, ограбвайки, унищожават, приватизирайки.

Войната на световете български не е от вчера. Между Девети и Десети също имаше противопоставяне - не класово, класи при социализма официално нямаше, а кастово, понеже всички бяхме равни, но някои бяха по-равни (банани по магазините може и да липсваха, не липсваше обаче чувството за хумор).

През демокрацията банани бол, но пари за хляб няма, затова пък зрелища - колкото ви душа иска!

Няма тема, по която да не се подпали медийна препирня, занимаваща промитите мозъци български с дни - може ли Левски да псува от екрана, туристическото лого яйца на очи ли изобразява, що ще йогата в матурата по български език?

Няма проблем, по който българският народ да не се е разцепил надве - закон за езика, "Южен поток", ромска интеграция...

Българската война на световете е по схемата всеки срещу всеки. Боевете се водят в социални мрежи, пред камери и микрофони, на живо и в праймтайм.

Войната на световете по български пълни джобовете на едни и изпразва мозъците на други. Тя хвърля димна завеса над делата на първите, за да не ги виждат вторите.

А когато дойдат марсианците, българите няма да грабнат оръжие, а ще организират фейсбук-събитието "Аз съм против марсианските нашественици". В отговор ще се появи и светкавично ще набере популярност фейсбук-групата "Да помогнем на марсианските бежанци". Митингите на двете инициативи ще съберат по около 40 привърженици на площада пред руините на Президентството и ще се предават на живо с една камера по четирите еднакви ефирни телевизии.

А от очите на Самуил ще се ронят сълзи като едри звезди...

P.S. Поете на белоснежните детски души и на лепкавата градска кал, къде си да ни отговориш на въпроса - ако от двата свята единият е излишен, кой, КОЙ е излишният свят?
Категория: Новини
Прочетен: 3065 Коментари: 2 Гласове: 8
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028686
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив