Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1036380 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Септември, 2011 г.
между истинска тв продукция и прехвалена нашенска сапунка гледаха снощи верните фенове на Би Ти Ви.
Облъчени от обилна предварителна реклама, зрителите очакваха нещо нечувано и невиждано да се случи в ефир, да греят звезди, да се вихри динамично екранно действие, да се завържат сложни интриги...
Какво видяха обаче:
1. Плоският сюжет "съдийка - приятелка с мутри", "гримиран" с нафталиненото присъствие на Ваня Цветкова и "супернаходчивата" реплика за "делото за мола на Касабови", пъхната в устата й, за да "препраща" към продукцията на конкурентна компания, но за същата телевизия. (Дали човекът пред екрана е толкова тъп, та да се хване на уловката, че двата сериала са свързани на фабулно равнище?)
2. Конфликтът честна журналистка - корумпирана съдийка, пикантно "подправен" с тийнейджърска любов.
3. Триезична боза, която трябва да илюстрира българската среда в Ню Йорк - естествено нашенци са забъркани с руски мафиоти, ама бърборят на някакъв невъобразим английски, а от време на време и руска реч обагря атмосферата.
4. Емигранти от всякакъв калибър - млади и стари, нови и отпреди демокрацията, говорят на един и същ беден, орязан език, който е твърде "български", за да повярваме, че са отвъд океана.
5. Накрая - о, каква изненада! - Мария Статулова пак държи кафене, също като в "Забранена любов", ама тоя път е с магазин, а пък плакат на Стоичков отпреди 20 години виси зад гърба й!
След като ни проглушиха ушите със снимачната си "совалка" между София и Ню Йорк, продуцентите на поредицата ни показаха съвсем друго нещо. Учудва ли ви, че кадрите от мегаполиса са само общи - някак не виждаме Алекс Раева да се разхожда под бляскави реклами или Малин Кръстев да взима такси на Пето авеню например... И няма как да видим такова нещо, защото кракът им не е стъпвал отвъд океана, всички снимки от Града на небостъргачите са дело на един-единствен оператор, за чийто хонорар са похарчени известна сума пари.
А сега мога само да пожелая на тв мазохистите приятно гледане на "култовия сериал". Аз лично смятам да натисна копчето, което ме отвежда на местопрестъплението...
Категория: Новини
Прочетен: 1681 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 19.09.2011 09:26
И Би Ти Ви, и новата Нова, дето уж нямало да се продава, пък е с различно лого, ни радват с вой до Бога - музикални таланти си оспорват правото да се наредят при звездите. 
Вярно, някои имат таланта само да стават за смях, но пък това е явно доста интересно на продуцентите на "Х фактор". Зрителите не вярвам да се кефят на бездарните напъни на хора, по рождение седнали на ушите си... И в "Гласът на България" има некадърници, сред тях дори - любимци на продуцента Трифонов, иначе нямаше да стигнат до концертите, а щяха да са си тръгнали отдавна.
Така "разминати", два конкурентни формата досега не са излъчвани - единият да е още на етап кастинги, а другият да е напреднал до третия си етап.
Но и това не е направено в интерес на уууважаемия зрител, защото, ако някой иска да следи и двете предавания, за пореден път ще остане с пръст в уста - телевизиите са предвидили изданията да се "бият" за един и същ отрязък от денонощието.
Ощетен от тази безсмислена война е единствено наивникът, който очаква от медии с национално ефирно разпространение малко повече уважение...
Категория: Новини
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.09.2011 12:58
обещан от Слави Трифонов като награда на победителката в новия му тв формат "Умна и красива"? Това е въпросът, който разбуни духовете на безчетните фенки на Дългия.
И още: "А ще се ожени ли за нея?!"
На втория въпрос, драги зрителю, само врачката на Берлускони може да отговори, но кои ще са книгите, аз вече знам.
Лъскавият джип, който ще яхне умната и красивата, ще пращи по шевовете от: "Те готвят", "За стърчането", "Дневници и нощници", "Още д
невници и нощници" (Иво Сиромахов обещава да напише "И още малко дневници и нощници" до края на реалитито), "Историите на Слави" и, разбира се, "Аз, Бойко". Последната - с автограф от премиера, който възнамерявал да се разпише с десен прав върху физиономиите на авторите, както носи мълвата.
Сега ще попитате няма ли да се втурна с бясна скорост към новия тв проект на Трифонов, за да придобия безценната книжовност, "опакована" в мощна кола?
Категорично не!
Ще чакам старта на следващото му предаване - "Грозна, заядлива", където наградата щяла да е... книга, пълна със съвети как да си хванем гадже с джип...





Категория: Новини
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове: 0
слушахме премиера Борисов при Цветанка Ризова снощи. Явно топводещата на Нова тв си е научила урока - при предишното си гостуване Бойко я направи на бъз и коприва - да прощавате за просторечието!, - задето искаше да прекъсне интервюто за рекламен блок. Е, той обилно изрекламира "Икея" и "Кока-кола", но... това са рисковете на живото предаване, както се пее в една политическа песен.
Другото интересно  от вчерашния ден е изборът на следващия български президент. Правилно прочетохте - не номинацията, а избирането му стана факт в неделния ден.
Министърът строител щял да си подаде оставката и на неговото място да бъде назначен друг, нямало да излиза в отпуск, както предвижда законът. Което идва да покаже, че пост номер едно в държавата му е в кърпа вързан.
Е, че Борисов е над закона, си знаехме и преди, но чак пък да е над народа? 
Оня народ, дето уж щял да ходи да избира на 23 октомври...
   
Категория: Новини
Прочетен: 1650 Коментари: 1 Гласове: 7
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036380
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив