Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1036300 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Септември, 2012 г.
2  >  >>
Нова и Би Ти Ви щели да се цакат (да прощавате!) с български филми, разкрива вестник "Стандарт".
Телевизията на Гергов почва да излъчва бг класики всяка съботна вечер от 20 ч., КиноНова пък "отвръща" с творби на новото българско седмо изкуство от 21 ч. според изданието.

На колегите от "Стандарт" ще обясня нещо не като анализатор, а като зрител. Това, за което плащам, и онова, което влиза безплатно в дома ми, не са конкуренти.
Хиляди българи не могат (или не искат) да отделят 10-15-20 лева за кабелна или сателитна телевизия. По техните телевизори Би Ти Ви и КиноНова не се "цакат" с български, нито с каквито и да било други филми. Те избират между Би Ти Ви, Канал 1 и Нова тв (в най-добрия случай). Но не затова "VIP Brother" е най-гледаното предаване у нас в момента.

Десетият сезон на "Господари на ефира" не бил по лиценз на италианското Striscia la notizia, предъвква за кой ли път blitz.bg.
Марката "Господари на ефира" обаче принадлежала на продуцента "Глобал вижън" и от него Нова тв била придобила правата върху бранда, губи се из непознати правни територии сайтът.

Ахааа, значи затова новите "Господари..." се произвеждат не от "Глобал вижън", а от "Глобал фрейм" - факт, който колегите вероятно не са забелязали... 
Но иначе идеята ми харесва - вместо две слагаш три адреналинки - и ето че вече си чисто ново предаване и ни лиценз ти трябва, ни дявол!
Значи мога да започна да снимам шоу за тв гафове и социални репортажи под заглавието "Властелини на кабела"! Водещите пак ще са двама, но пък ще танцува само едно момиче, така че ще е нещо напълно непознато!

И накрая - щом ще разкостваме Черната Златка за географското фиаско, що не подлепим и Бони за чуждоезиковите й познания? Абе как не я заболяха ръцете след тоя дълъг "разговор" с Памела Андерсън?!
Категория: Новини
Прочетен: 1592 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 23.09.2012 14:50
нямало да се къпе цял месец, сподели със съквартирантите си дългокосият проповедник в късното издание снощи и изправи на нокти Кристина Патрашкова.
Според синчето на Ирен да се грижим за телата си, не било истината. Истината била в сърцето. Пък ние сме залагали повече на ума.
Нещата, които не са важни за Влади Данаилов, са хигиена, комфорт, храна, пари, узнава многобройната аудитория на реалитито.
Човекът си има мисия - някакъв огън щял да хвърля май. (Дано не запали чергата на Брадъра, щото подозирам, че скоро търпението на хората във и извън Къщата ще се изчерпи.)
Впрочем откъде младежът знае, че ще остане един месец в шоуто, не ни е известно.
Също така не ни е известно що за птица е някой, който повтаря "Исус, Исус" като развалена плоча, а сетне сяда в медитативна поза...
Категория: Новини
Прочетен: 2977 Коментари: 3 Гласове: 4
Последна промяна: 19.09.2012 15:06
нарежда Слави, докато си облича ризата, - който си беше татуирал котка гони мишка на задника. Мишката бяга към дупката на задника и като стискаше, мишката влизаше в дупката на задника.
Горката преводачка! Как ли обясни на звездата от "Бягство от затвора" Доминик Пърсел думите казарма, задник, дупка...
Горкият зрител! Това ли заслужава  - да слуша нелепи импровизации, вместо да опознае световноизвестния събеседник?
Ще кажете - това е шоу, хората трябва да се забавляват. Пък и Трифонов поне не се предложи тоя път за някоя роля във фентъзито, което Пърсел снима у нас...

Мислех, че Лорчето ще измие срама от челото - тя пък си поприказва с актьора направо на снимачната площадка, макар че се била шашнала и си забравила произношението, както сподели в сутрешния блок онзи ден. 
Но не - материалът й се плъзна по вълните, по които Доминик сърфирал от малък, и акостира при бг звездите, участващи във филма - и двамата - любимци на Би Ти Ви.
Е, поне Лора се бе постарала да узнае къде е ударението в името на прочутия й събеседник...

Та се питам - след тия татуировки, задници и дупки - какво ли е България за световните звезди, които минават набързо оттук в изпълние на някой железен договор?
България, драги приятели, е онова, дето Селена Гомес даже не успя да го произнесе! 

Защо само Би Ти Ви се добра до Доминик Пърсел и как Нова, която излъчи "Бягство"-то, ще отвърне на удара, не се питам...
Категория: Новини
Прочетен: 1142 Коментари: 0 Гласове: 2
Маси Ока (в ролята на патоанатома от "Хавай 5.0") пита Грег Грънбърг (в ролята на полицай): "Не сме ли се срещали преди?"
"Срещали" са се - в "Герои", където Маси Ока се пренася през времето и спасява мажоретката, а Грънбърг пак си е ченге, но пък може да чете мислите на хората.

Героинята на Джоди Лин О` Кийфи - Гретчен Морган, убива Агата Уорън в четвърти сезон на "Бягство от затвора".
Агата Уорън е продуцентка на сериала и си е жива и здрава и днес.

"Кристина Роуз" е името на яхтата, с която Майкъл Скофийлд се готви да отведе брат си Линкълн Бъроуз към свободата. Нарекъл я е така по името на майка им.
Кристин Роуз обаче е и известна американска актриса, която познаваме от "Герои" като Анджела Петрели, майка на двама синове с уникални способности.

Денис Лихейн, Стивън Канел, Джеймс Патерсън и Майкъл Конъли - четирима истински писатели, играят покер с един измислен писател - Ричард Касъл , и обсъждат с него криминалните случаи, по които той работи с инспектор Кейт Бекет. Дори, когато Стивън Канел умира (наистина - на 30 септември 2010-а), столът му в дома на Касъл остава празен и никой не сяда на него.

Сценаристите на "Двама мъже и половина" написват епизод за "От местопрестъплението: Лас Вегас". И обратното. В кросовъра се "оглежда" цялата американска тв реалност... пародирана.

Човек остава с впечатлението, че отвъд океана хората непрестанно се шегуват един с друг, че намират за забавни професионалните закачки, че не се притесняват да окарикатуряват работата на колегите си, дори своята собствена. И че никой не се обижда от това, че са го "убили" или че са се посмели на негов гръб.

Къде сме ние?
Как къде - на майната си.

Там, където някой на някого откраднал формата; където едната телевизия гледа да "затапи" другата със... същото предаване по същото време; където, щом едните се втурнат да снимат битови ситкомчета, другите тутакси намират пари за... битови ситкомчета.

Ние сме там, където не се търсят водещи за предавания, а предавания за водещи.
Където мъртви неделни продукции се реанимират за четвърти път, а една бивша тв звезда се чувства обидена, че тв пазарът бил вече разпределен и не го пускали да прави нищо. (А когато правеше нещо и водещ от неговата телевизия се гавреше с него непрестанно, този детелюбив продуцент пак беше перманентно огорчен.)

Ние сме там, където тв водещи стават депутатки, а после - обратното.
Тоест - ние сме на задника на телевизионната география. 
Каква татуировка има там, ще ви разправя утре.
Категория: Новини
Прочетен: 1732 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2023 09:39
стартира.
"Всяка неделя" е на екран за пореден път, само че в ефира на Нова тв.
Пилотното издание на предаването съдържаше архивни кадри от богатата тв история на гуруто Кеворкян, миксирани с уж непринуден разговор между водещия и продуцентите му. В разговора не пролича кой е продуцентът, но стана ясно, че не тандемът Иван-Андрей дърпа конците.
Макар че според публикации Кеворк не искал да стартира на 9 септември, датата бе чествана обилно с лика на Бай Тошо, бълващ непреходна мъдрост.
Дори, когато насред дългия откъс от интервюто отидох в кухнята да си направя сандвич, тътнещият откъм дневната глас ме пренесе далеч назад във времето и за миг си помислих, че последните 20 и няколко години са били просто сън!
Че новата "Всяка неделя" няма да е съвсем като старата, разбрахме от присъствието на млада новинарка и радиоводещ, които ще се настанят под крилото на тв легендата.
Е, все пак е утешително, че Аксиния Джурова няма да реди неразбираеми витиеватости по повод на разни елитарни изложби...

Непоклатим като скала, Росен Петров даде началото на новия сезон с чалга, президент и близки до телевизията муцуни.
"Нека говорят" не анонсира промяна в структурата си, но ако разчита бившата на Митьо Крика и щерката на Стоичков да надприказват арменеца - загубено е...
Категория: Новини
Прочетен: 1522 Коментари: 1 Гласове: 4
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036300
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив