Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2012 16:00 - Топ 3 на медийните глупости тая седмица
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 2006 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 29.06.2012 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Толкова са фрапиращи, та дори няма да ги подреждам! И трите заслужават първо място във всяка уважаваща себе си класация за идиотии, изречени по темата "Медии".

Италианската телевизия Canale 5, контролирана от Берлускони, можело да продаде лиценза на "Striscia la Notizia" (по който формат се прави "Господари на ефира") на... Би Ти Ви, написа blitz.bg.
"Новината" дойде, след като "Господари"-те подписаха с Нова тв и наесен ще стъпят "на гърба" на новините в 22.
Че за какво ще им е на Би Ти Ви да правят втори "Господари.." бе, колеги?! Малко ли са им собствените "смешни" продукции - и то без никакви лицензи?!
А дивотията, че трябвало само да сменят името, изобщо не ми се коментира. Понеже Халваджияновото предаване хем държало марката "Господари на ефира", хем се било "отдалечило" от първоначалния формат и вече било различно, от което следвало, че няма да се прави по лиценз на италианското шоу!
Значи според blitz.bg от новия сезон можем да си имаме в ефир едни "Господари...", които няма да са "Господари...", и едни други "Господари...", които ще са, само че под друго име! (И какво ли пък може да е то: "Господари на сеира"? Или "Блюдолизци на ефира"!?)
И хайде да не зачеквам тая история с името - и пишещи, и зрители дълги години не разбраха, че не водещите на шоуто, а неговите герои са "господарите на ефира", тоест самозабравилите се "издънки" в тв пространството. Сами преценете доколко сполучливо e избрано наименованието на продукта!

Гала боледувала наужким - просто искала да покаже на продуцентите, че без нея "На кафе" било "пълна трагедия", и да им измъкне по-голяма заплата от следващия сезон. Така се упражнява на медийна тематика вестник "Всеки ден"
Рейтингът паднал, докато Кака Лара се изявявала като водеща, пише изданието. 
Какъв рейтинг бе, "Всеки ден"?! Таргетът на Гала - със или без нея - се спасява от жегите в квартални градинки, разхожда потомството край фонтанчета или се мотае из добре климатизираните молове и големи хранителни магазини.
Млади майки и пенсионерки - каквато е аудиторията на сутрешните дамски говорилни, могат да заседнат срещу телевизора, ако навън е минус 10, но през юни за никакъв рейтинг не може да става дума. Който да е висок заради Гала или нисък заради Лара...

"Труд" попитал Би Ти Ви защо не отразили протестите срещу Закона за горите в първия ден - 13 юни, сряда.
Телевизията обяснила, че имали проблеми и не могли да пуснат информацията и че признават грешката си.
Е, "Труд" може и да се хване на това "обяснение", ние обаче - не.
Понеже умеем да провиждаме зад общите приказки и тоя път там се крие методът, наречен "избирателно отразяване" - а именно: щом ще се състои екопротест, имаме "технически проблеми"; щом ще бият наш оператор - ще сме там с SNG-то, та да го набият на живо в късната емисия!



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Все пак Бтв постигнаха някакъв ефект -
22.06.2012 17:39
за тази телевизия се пише повече, отколкото се гледа!:))
цитирай
2. apostapostoloff - Пропуснала сте нещо много важно:
23.06.2012 06:25
не споменавате, че шефката на bTV има над 100 000 акции на Първа инвестиционна банка. Собственик на банката е Цеко Минев, който "съвсем случайно" е и собствнеик на няколко ски писти... Ама че съвпадък, а?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028876
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив