Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2012 13:29 - Роско срещу Кево: Сравнителен анализ
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 957 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.03.2014 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В началото на този тв сезон "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян се върна на екран, изхвърляйки от Нова "На четири очи" с Цветанка Ризова. (Хм, ще ги питам аз, като наближат изборите, къде ще пробутват обичайните политически заподозрени...)
Настанявайки се в телевизорите ни в разгара на неделната вечер обаче, Кеворкян затапи другата "Всяка неделя" - "Нека говорят" на Росен Петров по Би Ти Ви.
Или поне се опита.
Резултатът от ефирния сблъсък категорично е в полза на екссценариста.
Защото:

1. "Нека говорят" не само има повече рубрики, но и повече "излиза навън" - ходи из "Долната земя", влиза в кръчми, надниква в миналото. Умело раздробено на кратки "обекти", "Нека говорят" няма голям шанс да досади на иначе търпеливия зрител.
Кеворкян се придържа към добрата стара практика, родена в телевизията майка и мултиплицирала се в десетки кабеларки - стой си в студиото, говори си с някого там, от другата страна на масата.

2. Само горката Даниела Тренчева е натоварена със задачата да разнообрази монотонното бъбрене - пращат я да търси социална патология с карбовски плам. После я "изпитват" какво е свършила на живо под прожекторите, което си е интересен подход, ако ме питате...
На Росен помагат гражданинът Колев, Мика Стоичкова, Дияна Найденова, все лица, чиято поява на екран е принос към пъстротата на шоуто, към неговата динамика и многоплановост.

3. Не само "звезди" сядат срещу Росен Петров. И обикновени хора попадат в студиото му - стига да са сторили нещо ценно, интересно, съдбите им да са значими или актуални по някакъв начин. 
Зашеметяващата елитарност на Кеворкян стряска - така огромна е пропастта между "нас" - хората, и "тях" - политиците, учените, писателите и пр. Поне според телевизионера легенда, който обича да събира в едно предаване циганско семейство, на което едва му се разбира какво говори, и епохален актьор...

4. Кеворкян е на "ти" с президенти и премиери - бивши и настоящи. Росен, Дияна и Мика са на "ти" с когото е допустимо да си на "ти" - а той е този, когото чувстваш близък - колега журналист, популярен певец или артист, някой, с когото се познаваш отпреди и правиш това познанство достояние на публиката си.

5. Не само "древната" графика на "Всяка неделя" отстъпва от изискванията на 3D епохата. Крупните планове ни показват лицето на Кеворкяновия събеседник, както и неговото, от вратовръзката нагоре. От този похват стремящите се съм модерност електронни медии се отказаха отдавна...




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1028729
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив