Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2010 16:05 - С цяла седмица "бестове" ни сурвака
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1192 Коментари: 1 Гласове:
3



"Шоуто на Слави", между Коледа и Нова година верни фенове можеха да проследят историята на предаването, откак то стъпи в Би Ти Ви.
Тематичният подход не е лош, не го отричам. Видяхме как на култовото диванче един подир друг сядат: световноизвестни музиканти и актьори, влиятелни политици, големи спортисти; как: актьорите разсмиват публика и водещ, водещият танцува, сценаристите пеят. Припомнихме си как хубави, разюздани жени налитат на Дългия за ужас на фенките му от 11- до 81-годишна възраст. Всички обособени формати (от които само "Бягството..." и "Сватбата..." не са се "клонирали" в друга телевизия) бяха отбелязани с най-ярките им моменти, като връчването на незапалващи ферарита например...
Ала - по моето скромно мнение - хронологичният принцип би бил по-полезен на зрителя, че и на самия екип на шоуто.
Ако своеобразният обзор вървеше по месеци и години, щяхме да видим как декорът в студиото става все по-богат, шапките - все по 3D, а водещият - все по-малко сърдит...
Щяхме да усетим как понеделниците постепенно се превръщат от ден за среща с най-рейтинговия за седмицата гост (обикновено чужденец) във вечер на таланта от не толкова отдавнашното ни пионерско минало.
Петъчният късен праймтайм пък в един момент спря да бъде най-музикалният, най-веселият и позитивен час в програмата на Би Ти Ви и стана реалити-сцена, на която се танцува, пее, предлага се брак или се "бяга" с мощен джип към победа в някаква викторина.
Щяхме да видим как бившият хъш стърчи все по-малко в моменти на изпитание за българите, даже в един момент изобщо не стърчи, а се изравнява със сценарния си екип. Докато Гологлавия размахваше пръст на рушителите на достойнството човешко (рушители от всякакъв калибър), в един момент се оказа, че е по-добре една политпланьорка да се "изнесе" в ефир, та да заприлича вечерният час по "американската" телевизия на десетките кабелни "плювалници".
Кога и как през годините "Шоуто на Слави" се превърна от прозорец към света в дупка, издълбана в стената на гаров кенеф, аз не разбрах.
Но през тая дупка днес се виждат само нечистотиите обществено-политически. А местоположението й е все по-ниско...



Тагове:   Слави Трифонов,


Гласувай:
3



1. therainss - Славчо е противоречив...
31.12.2010 16:07
...но си остава най-разпознаваемото лице/име в България. По-разпознаваемо дори от Бойко Борисов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037035
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив