Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 10:18 - Открийте седемте прилики!
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2011 10:23


А прилики между сериала "Банков обир" 1 и реалитито "Биг Брадър" несъмнено има. Тепърва анализатори на родната телевизионна среда ще умуват върху сходствата между двата актуални формата, приковавали вниманието на уууважаемия зрител в различни времеви отрязъци. 
Но нека сега се спрем върху общите им черти, които се забелязват и с просто око.
1. И в залязващото реалити, и в сливенския екшън събитията се случват на живо, пред многобройните камери на бдителни тв работници. Дори когато продуцентът разпореди камерите да спрат, някои амбициозни репортери и водещи продължават да излъчват нонстоп от мястото на действието. 
2. И при двете предавания главните герои си имат съответната предистория, а нещата, довели ги до решителната крачка, стават достояние на жадната аудитория на принципа "на час по лъжичка". "Тежко детство" е най-често използваната формула, доказано е - работи.
3. И в сагата на Стефан, и в Къщата нещата текат привидно спонтанно, без какъвто и да било сценарий, ала режисьорската концепция личи. 
4. Кьорфишеците са изпитан похват, прилагат го щедро из всички честоти: похитителят е този, не, не е този, излезе, не - не е излязъл, и т. н.
5. "Тайната стая" с тайно присъстващия в нея участник е ключов момент и в двете предавания. Никой от основните участници (с малки, но съществени изключения) не подозира за задочния свидетел, който ще се намеси в мига на кулминацията.
6. И в Стефан-шоу, и в "брадърите" кой кога да напусне терена, решава човекът с оръжието. (При реалитито оръжието се нарича рейтинг.)
7. И накрая - но не на последно място - знайни и незнайни експерти, както и близки и недотам близки на участниците пълнят студиата на живи и записани предавания в съответната телевизия, за да коментират станалото. (В скоби казано, прогнозата на форумец: героичните ченгета - при Слави, похитителят - при Карбовски, засега не се сбъдва. Карбовски вече разпита Преговарящия с похитители, Слави чак в сряда вечер ще реагира на станалото, и то чрез редколегията си, а Иван и Андрей се готвят да изнамерят бивша приятелка на момчето от Кортен, носи тв мълвата.)
Накратко, прави са тв спецовете, които предположиха, че реалитито умира. Да живее сериалът! В него поне ясно се вижда кой е добрият, кой - лошият. Или?



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037144
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив