Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2012 15:13 - Игрите на срама
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1932 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
текат вече втора седмица в българското медийно пространство.
Сюжетът е следният:
Най-напред една мощна телевизия - частна, комерсиална и с национално ефирно покритие, иска от един продуцент - частен, комерсиален и жаден за национален ефир, да изпълни подписаните и от двете страни договорености. Какви точно - не е ясно. Дали телевизията е поискала от продуцента да прати диск с предаването за същата вечер, което той не е направил, или пък телевизията е върнала на продуцента диска с предаването, за да си го "поправи"?
Причината остава неизвестна за широката публика, продуцентът обаче решава: взимам си предаванията! Но не всичките, а само тия, дето ги прави едната ми фирма, другите остават. В същата тая телевизия.
После въпросната електронна медия благодари на лицата на комедийните шоу-програми, внезапно оголили часове ефирно време.
Почти едновременно с това продуцентите лъсват на пресконференция и викват: На цензура не се поддаваме!
Телевизията е обидена, веднага отвръща на удара. Не казва: "Не сме ги цензурирали!" Казва: "Покажете договорите!" А в тия договори казано ли е нещо за цензура, не разкрива. Или не - загатва малко, можехме да свалим което издание си искахме, но не го сторихме, разправя. И ако не иска да публикуваме договорите, да си ходи! Ето това казва телевизията на продуцента. Обаче докато двете спрени от него предавания са с ежедневна и седмична (съответно) периодичност, другите две, които той иска да продължи да прави, са сезонни! Едното е сериал, чийто последен сезон стартира след три дни, другото - реалити, тъкмо навлязло в решителната си фаза!
В същото време, докато блъфира с договорите си с продуцента, телевизията се скъсва да рекламира именно тия два продукта, които той не иска да спира.
Репортаж в новините как актьорите минали по червения килим в края на снимките, промо какво следва в реалитито, рекламни шапки и т. н. телевизионерски врътки подгряват зрителя за новите праймтаймови хитове.
Сега... въпросът е: ще върне ли Халваджиян милионите за "Стъклен дом" и "България търси талант" на Би Ти Ви?
Ако ги върне - Би Ти Ви ще ги даде ли на друг продуцент, за да завърши започнатото? Или ще зареже скъпите проекти по средата?
Ако не ги върне, с какви очи ще гледат Маги и Джуди екипа си, бъдещите си партньори, зрителите си?
Всъщност зрителите някой пита ли ги какво искат да гледат?
Не. Сервират им полуизстинала чорба от срамотите на ефира...



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - А бе, срамен и смешен
14.04.2012 06:32
новоселски домашен белот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1036975
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив