Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 16:16 - Кратка история на символите
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 2303 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.01.2013 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Годината е 2004-та. Едни предприсъединителни хилядарки обдаряват автора на оранжевата роза, която управниците ни припознават като емблема на страната ни.
Дотук добре. Розата символизира и красота, и поминък, даже в песните се пее за една българска роза, изобщо - традиция и модерност ведно...

2007-а. Българската асоциация за бизнес- и туристическа информация се самонагърбва със задачата да избере... символ на България. Розата ли й се вижда бодлива, що ли - не става ясно.
Три години след старта на кампанията се увенчаваме с лого - Мадарския конник, отвял при финалното гласуване и кирилица, и роза, че и Царевец.
Оказва се, че инициаторите били имали идея да турят избраното на гърба на българското евро. Кога, не се знае...

Междувременно през 2008-а се дават едни пари за едни клипове под наслов "Магията живее тук".
Клиповете показват страната ни като туристическа дестинация за ценителите на историята, културата, природата. Въртели се били по световните телевизии, казват...
Любителите на зевзеклъка пък твърдят, че в превод слоуганът означавал "Тук живеем на магия"... 

2012-а идва с "Чудесата на България". Кампанията е на вестник "Стандарт" и излъчва Белоградчишките скали и Магурата (пещерата) като бг чудеса, които трябва да бъдат предложени на ЮНЕСКО да ги впише в списъка със световното наследство.
Кукли от царевична шума пък стават "чудото" в другата категория - на нематериалните постижения, където дори прословутата мартеница отстъпва в неравната битка...

Но чудото на чудесата се случва през 2013-а.
Новото туристическо лого на страната ни - в цели 11 варианта, ще привлича чужденците в нашите курорти, по нашите старини, из нашите планини и т. н., твърдят от ресорното министерство. Парите за графичния пъзел, наречен от майтапчии "яйца на очи", са пак от Европа.
Дърпаната баница, в която бдителни откриха розата на БСП и полузастроените дюни, си има и словесна "плънка": "България - откритие за споделяне".

Да ви е сладко...


Тагове:   туризъм,   лого,   реклама,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037155
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив