Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1037015 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Октомври, 2011 г.
Неуспелият кандидат-кмет на село Малки Миризливец - Чуко Чуков, си посипа главата с пепел от домашното кюмбе. На мегдана пишман политикът извършил акта, заявявайки: "Много ми е мъчно, че не спечелих вота. Ще благодаря поименно на четиримата си избиратели, като напиша фамилиите им на дувара."

* * *

Известната светска двойка Вихър и Иванка се събраха заради щастието на домашния си любимец. Малката Ав-ав, порода болонка, страдала от шумната раздяла на стопаните си и милозливият Вихър се върнал при семейното огнище, зарязвайки капризната си изгора Айрянка.

* * *

Пеещата писателка Щерка Ваньова готви ново издание на два от касовите си романи. Бестселърът излиза под заглавието "Образцов стъклен дом" и разказва историята на четири приятелки, тръгнали на разходка в чисто новичък мол. Трилърът завършва с трагична раздяла - една от дамите се влюбва в продавач на обувки и напуска компанията. Трите й дружки, за да я накажат, извършват масово диетоубийство с огромни количества пържени картофи в макдоналдса на последния етаж на търговския център.

* * *

Абленка Улева ще се омъжи за избраника на сърцето си, облечена в роклята на бабата на Кейт Мидълтън. Благородния тоалет Абленка открила в близкия дрипшоп, поскъсила му фустата и позакърпила разпраната на гърба дантела. Към височайшата рокля смелото момиче си взело и малка чантичка, тип торбичка, от същия плат. Букет втора употреба бъдещата булка щяла да поръча на Любчо Гробаря.

* * *

Ранобудни столичани видели фолкдивата Мануела да тича след холивудската легенда Жан-Клод ван Дам. "Ще омая поне един от четиримата", задъхано си повтаряло Мануелчето, потропвайки с токчета по сънния булевард. 



Категория: Новини
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.10.2011 14:54
кмет на Малък Поровец, или и там работата се е размирисала, питам се, докато чакам окончателните резултати от вота.
Вълнува ме и въпросът - ако кампанията на ГЕРБ с всичките видеостени, огромни транспаранти, десетки хиляди плакати и концерти на фолкпевачки е била "скромна", то каква е била агитацията на  Алексей Петров - отрицателна ли?
И ако наистина българският народ дели политиците си на такива, които крадат, и на такива, които не крадат (както Волен Сидеров твърди), защо бе, дявол ме взел, все избираме по-голямото множество?! Може би защото другото клони към нула... 
Категория: Новини
Прочетен: 2072 Коментари: 1 Гласове: 3
престъплениЕ ли Е, или пък СА престъплениЯ, питат се пишман филолози от всички географски ширини.
Понеже, ако Е - то значи двете действия са едно нещо по смисъла на закона (който и да е той). Ако пък СА - значи ги признаваме за различни работи, значи сме наясно, че не ги извършва един и същ човек...
Ако наистина предизборните материали трябва да са "украсени" с това послание, защо на брачните свидетелства не пише: "Изневярата е причина за  развод"?
И кога в читанките ще влезе народното умотворение "Сиромах човек - пътища много"?  
Категория: Новини
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове: 0
Тв опосумите разбити в новото си шоу. Това гледа всеки понеделник в праймтайм изстрадалият тв зрител.
Недомислицата "Разбий Иван и Андрей" вече има три издания, тъпото шоу било като подобен тв продукт в Германия, който се радвал на висок рейтинг.
Разбиването се състои в това, че мускулести млади жребци се състезават с един от двойката водещи в разни детски игрички. Често заниманията са на крачка от екстремното, но обикновено са на ниво "Бързи, смели, сръчни".
Понякога "интелектуална" задача изправя един срещу друг участниците. Например - да изброиш българските министър-председатели...
Интересното е, че докато Иван води, Андрей се състезава и обратното.
Така "разбит", тандемът явно е изглеждал доста по-поносим на шефовете на Нова - двамата поне не се надвикват в ефир...
Какво обаче дава на зрителя чисто новата тв надпревара? Научаваме ли нещо, забавляваме ли се, свои някакви умения ли проверяваме?
Е, не!
Гледаме сеира на дребосъците. 
И докато се харчат грешни пари за простотии, а не се прави читаво предаване за българския език например, само можем да стоим и да наблюдаваме агонията на нацията...
Категория: Новини
Прочетен: 2441 Коментари: 1 Гласове: 5
праймтайм е люта, от днес дори БНТ е в кюпа.
Но да оставим настрани телевизията майка.
Нова и ТВ 7 вкарват "тежката артилерия" в действие именно между 9 и 11 сутринта. Тук е безкрайното говорене по актуални теми, които са занимавали драгия зрител цяла седмица. Масовките са обилни, "обичайните заподозрени" гастролират от ефир в ефир, за да изкажат компетентните си становища.
На фона на ярко политизираното неделно утро Лора Крумова "измива срама" на Би Ти Ви. Лорчето обилно се отръква о бивши величия, които имат нужда от изчеткване на имиджа и за които само си мислим, че са бивши.
За кого обаче е цялата тая шумотевица, за кого се потят журналисти, репортери, режисьори?
Не сте пред екрана в неделните предобеди, ако:
1. Цяла седмица сте бачкали яко и искате през уикенда да се спасите от големия град в някое китно курортче.
2. В единствения си почивен ден си отспивате до обяд.
3. На работа сте.
4. Пазарувате или разхождате кучето/детето.
5. Домакинствате със страшна сила.
6. Варите компоти, бъркате лютеница, обирате гроздето.
и 
7. Просто не гледате телевизия.
Излиза, че електронните мастодонти залудо харчат пари да произвеждат огромни "блокове", които ще бъдат следени от нищожна групичка българи. В нея "блестят" с присъствието си неколцина трудноподвижни пенсионери и лежащоболни, както и немного самотни бедняци, за което синият екран е единственото развлечение.
Нямам думи вече...
Категория: Новини
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.10.2011 14:56
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037015
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив