Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1037198 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Юли, 2010 г.
21.07.2010 16:12 - Цвете мое...

Мъж с букет в ръка обра банка в Ню Йорк, цитират сензацията сайтове. Хризантеми, маргаритки и гладиоли представлявали "оръжието на престъплението". Охранителните камери засекли екокрадеца да протяга букета към служителя на гишето заедно с "поздравителна картичка", на която пишело: "Дайте ми банкнотите от по 100 и 50. Не се опитвайте да се правите на герой." Преди седмица стайно растение размаха обирджия, за да "източи" банка.

Питам се как ли ще се яви в съда любителят на цветята, когато го хванат? Момини сълзи ли ще носи, пледирайки "невинен", или ще се въоръжи с кактус, за да защити методите си на работа?

81-годишният Али Ръза от Бурса пък вече 47 години стиска роза между зъбите си, съобщиха медии.
Гюл баба, както му викат комшии и приятели, слага цветето в уста веднага щом се събуди и го държи по цял ден. Нощем съхранява ароматното растение в хладилника.
Този "цветен" метод помогнал на Али да спре цигарите.

Искаше ми се да зная има ли успех Али сред нежния пол. Макар че, струва ми се, разочарована би останала всяка жена, узнавайки, че захапалият роза не се кани да падне в краката й с обяснение в любов, а просто бори вреден навик...

Категория: Новини
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове: 1

избодоха очи с тия паметни плочи!
Сравнете

В ТАЗИ БАЗИЛИКА НА САНТА МАРИЯ МАДЖОРЕ
ПАПА АДРИАН II
ОСВЕТИ В ГОДИНАТА 686 СЛАВЯНСКИТЕ КНИГИ
ДОНЕСЕНИ В РИМ ОТ СВЕТИТЕ БРАТЯ
КОНСТАНТИН КИРИЛ И МЕТОДИЙ
СЪЗДАЕЛИ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

 

с

В ТАЗИ БАЗИЛИКА НА САНТА МАРИЯ МАДЖОРЕ
ПАПА АДРИАН II
ОСВЕТИ В ГОДИНАТА 686
ДОНЕСЕНИТЕ СЛАВЯНСКИ КНИГИ В РИМ
ОТ СВЕТИТЕ БРАТЯ КОНСТАНТИН КИРИЛ И МЕТОДИЙ
СЪЗДАТЕЛИ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ.

 

Открихте ли десетте разлики? Не? Аааа, това е, защото разликите не са десет!Разликите са две.
1. Отстранен е пропускът в думата създаели. Този път липсващата буква т си е на мястото. Друг е въпросът, че това не е правописна грешка. Не е и печатна грешка. Но да не изпадаме в лингвистични подробности. По-важното е, че:
а) виновен е Тодор Живков. Не Сергей Станишев. Което е новина.
б) премиерът Борисов може да чете. Което не е новина. Той е чел "Винету", значи тези свои умения е придобил приблизително по времето, когато е допустимо един човек да чете "Винету" - в ранна възраст.
2. С типичния си замах, надхвърлящ въобразимите мащаби, Бойко реши и проблема със запетайките. "Надписът е перфектен, няма тирета, няма препинателни знаци", обявил пред новата плоча Борисов. Може да се поспори дали след книги и след Методий в първия надпис трябва да има запетаи - пунктуационната система на книжовния ни език изисква обособеното определение да се "маркира" със знак, но т. нар. плакатно изписване приема компромис с това правило. Културният Рашидов подкрепил шефа си - при възпоменателни плочи не се употребяват никакви препинателни знаци, пояснил дълбокомъдро. Ок, съгласихме се.
За словореда обаче какво ще кажете, г-н министре?
"...освети (...) донесените славянски книги в Рим от светите братя..." е толкова грапаво, че и в шести клас щяха да ви го подчертаят с червената химикалка. Редактирахте текста, за да е по-близък до италианския оригинал ли, г-н премиер? Или за да се избегне необходимостта от запетайки?
Да бяхте "редактирали" само "създаели"...

Категория: Новини
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове: 0

не посмяха да цитират Славчо Хлевоусти, забелязаха наблюдатели не само под тепетата.
"С едната ръка гали, с другата к**рец вади", описа информационният сайт dnes.bg словоизлиянието Атанасово по повод политиката на първите ни мъже спрямо Пловдив. И "Новинар" е тъй свенлив, и той звездички слага, белким омекоти острата реакция кметска за недаването на парите за боклука.
"С едната ръка гали, с другата к... вади", казва пък mediapool.bg. Цензура - строга, неяснота голяма. Какво к... бе, колеги? Кесия ли вади Борисов, колци за домати ли изтръгва?
Но "Стандарт" надмина и това. "Славчо: Бойко с една ръка гали, с другата го вади", пуснаха в Нета от ежедневника. Както винаги, масонският вестник мина между капките - не ощети съдържанието на изказването, но и груба дума не допусна...
Допусна я, още изпусна, plovdiv-online.com: "Славчо за Бойко: С едната ръка гали, с другата кура вади." Недочула ли репортерката, размечтала ли се - не знаем...
Вярно с оригинала реагира blitz.bg. "Славчо Атанасов: С едната ръка гали, с другата - курец вади", цитират колегите сръбската закачка на пловдивския градоначалник.
Само от "Марица" научаваме какво точно се е случило. "Изключете касетофоните и камерите, моля за извинение пред жените, защото ще цитирам сръбска поговорка", рекъл кметът. Изчакал малко и изригнал: "С едната ръка гали, с другата..." Е, знаете какво!
Ами че той тоя курец не е бил за пред микрофони и камери бе, драги журналисти, защо го извадихте, та пред премиера го развяхте?
Ама и той как отговори... не си е работа!

 

 

 

 

 

Категория: Новини
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 16.07.2010 21:16
08.07.2010 12:26 - Въз-пях-ме ги!

Въз-пях-ме ги!
Най-сетне въжделенията български се изляха в образ и песен! Година след епохалната победа на новия Бойков ред изкуството се вдъхновява от лицата и делата на властта, както не се е вдъхновявало и по култово време...
Минен инженер реди икони и пейзажи от полускъпоценни камъни, посред иконите - и Бойко.
Ахат срещу болки в очите и пикочните пътища, аметист за общо укрепване - люспица по люспица, с прецизност, характерна за часовникарския занаят, редил хасковлията - и ето ти го премиера, гледа строго, лекува радикално. За да се изцелите завинаги - долепвайте длани до портрета всеки ден по 10-15 минути, галете светлия му лик, това доказано отдалечава срещата ви с подопечните на министърката му Борисова.
"Ако някое продажно братство / граби от народното богатство, / истината днес е само тази - / родната полиция ме пази", изповядва Евтим Евтимов. Ааааа, знаем го ние това "продажно братство", г-н Евтимов, и г-н Тончо Русев е там, и бардът на БСП електората Веселин Маринов!
Форуми и блогове закипяха от пародийни текстове, химнът на МВР се превърна в химн на българското остроумие.
Добре че ги има ГДБОП и Веско Маринов, та да се разплисква от време на време блатото на овчедушното благоговение, в което сме затънали...

 

Категория: Новини
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.07.2010 12:28
за шеф на БНТ. Вие вярвате ли на тия слухове?
Че то, ако щеше да е конкурс, нали нямаше да има "топла връзка" между телевизията майка и ВАЦ-овите издатели месец преди надпреварата...
Едни номинират Вяра Анкова за президентска фаворитка, та тя щяла да оглави държавната медия, други обаче сочат бившия "кукувец" Радомир Чолаков, сега юрисконсулт на "Вестникарска група България".
Да подкрепим със задкулисни факти втората версия. (Те не са задкулисни де, просто никой не иска да ги види...)
"Новините в 100 секунди" върви не само в сайта на БНТ, а и на електронните страници на "Труд" и "24 часа". Такава тв емисия се прави за първи път у нас, досега само радиата имаха практиката да събират в пет изречения най-важното, случило се в определен отрязък от време.
От утре "Часовете" ще продават култовата лента "Синьо лято" на дивидита, Националната пък го излъчи в края на тв сезона, преди да се отдаде на футбола.
Дори материал за модните тенденции "трудовите" журналисти озаглавяват "Синьо лято", такова прозрачно пиарстване не е рядкост из българското словесно пространство. Явно мощният германски консорциум се е бръкнал за дигитализирането на сериала, че то къде пари на "Сан Стефано" 29...
От известно време из тв средите броди недоказано инфо, че Слави Трифонов пак гледал към Националната..
Е, ние пък ще гледаме сеира на бъдещия генерален директор.
Категория: Новини
Прочетен: 953 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.07.2010 12:04
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037198
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив