Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1037021 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Април, 2012 г.
Това е повелята на времето, драги госпожи и господа, другари и другарки, граждани и селяни.
Сам премиерът заложи на завистта българска към комшията, който си живурка в санирана панелка, тази завист ще се превърне в движеща сила на европейското ни бъдеще, предначерта той.
Колкото повече блокчета покажем, мултипликационния ефект ще го видите, забърка се в граматиката Борисов. Понеже всеки щял да поиска и той в такъв блок да живее - направо чисто нов, а не със скапана дограма и олющена мазилка.
И така, завиждайки, народонаселението ще се втурне да санира - с пари от непостроената АЕЦ "Белене" ли, с европари ли, не стана ясно.
После, завиждайки за градинката отпред, пред санирания блок, нашенецът ще се втурне да копае и сади, докато не разцъфне цялата страна като балчишки лалета.
Тук на сцената се появява Нова тв и обладана от дива завист към Би Ти Ви, започва да обира де що види боклуче, та родината ни грейва като испанска къща, изчистена от българска слугиня.
Сетне пренасочваме струята на завистта към улиците си и ревнувайки от новите магистрали, полагаме бляскав слой асфалт върху всяка квартална пресечка, чак до тенекиените гаражи зад санирания блок.
Накрая, въоръжени с най-лютата завист към хюстънските зоополицаи, създаваме армия от куче- и котколюбиви патрули, които се грижат за всяка твар, от прилепче до стръвница, застрашена от подивял хомо сапиенс.
Ако пък обявят състезание по завиждане, със сигурност ще го спечелят обитателите на Наклонената кула в Русе. Те и сега питаят неистова завист към всеки, който може да сервира пълни чаши на масата си, без значение с какво са пълни. 
Пожелавам ви приятно завиждане.  

Категория: Новини
Прочетен: 1417 Коментари: 0 Гласове: 2
текат вече втора седмица в българското медийно пространство.
Сюжетът е следният:
Най-напред една мощна телевизия - частна, комерсиална и с национално ефирно покритие, иска от един продуцент - частен, комерсиален и жаден за национален ефир, да изпълни подписаните и от двете страни договорености. Какви точно - не е ясно. Дали телевизията е поискала от продуцента да прати диск с предаването за същата вечер, което той не е направил, или пък телевизията е върнала на продуцента диска с предаването, за да си го "поправи"?
Причината остава неизвестна за широката публика, продуцентът обаче решава: взимам си предаванията! Но не всичките, а само тия, дето ги прави едната ми фирма, другите остават. В същата тая телевизия.
После въпросната електронна медия благодари на лицата на комедийните шоу-програми, внезапно оголили часове ефирно време.
Почти едновременно с това продуцентите лъсват на пресконференция и викват: На цензура не се поддаваме!
Телевизията е обидена, веднага отвръща на удара. Не казва: "Не сме ги цензурирали!" Казва: "Покажете договорите!" А в тия договори казано ли е нещо за цензура, не разкрива. Или не - загатва малко, можехме да свалим което издание си искахме, но не го сторихме, разправя. И ако не иска да публикуваме договорите, да си ходи! Ето това казва телевизията на продуцента. Обаче докато двете спрени от него предавания са с ежедневна и седмична (съответно) периодичност, другите две, които той иска да продължи да прави, са сезонни! Едното е сериал, чийто последен сезон стартира след три дни, другото - реалити, тъкмо навлязло в решителната си фаза!
В същото време, докато блъфира с договорите си с продуцента, телевизията се скъсва да рекламира именно тия два продукта, които той не иска да спира.
Репортаж в новините как актьорите минали по червения килим в края на снимките, промо какво следва в реалитито, рекламни шапки и т. н. телевизионерски врътки подгряват зрителя за новите праймтаймови хитове.
Сега... въпросът е: ще върне ли Халваджиян милионите за "Стъклен дом" и "България търси талант" на Би Ти Ви?
Ако ги върне - Би Ти Ви ще ги даде ли на друг продуцент, за да завърши започнатото? Или ще зареже скъпите проекти по средата?
Ако не ги върне, с какви очи ще гледат Маги и Джуди екипа си, бъдещите си партньори, зрителите си?
Всъщност зрителите някой пита ли ги какво искат да гледат?
Не. Сервират им полуизстинала чорба от срамотите на ефира...
Категория: Новини
Прочетен: 1933 Коментари: 1 Гласове: 2
да нямаш - създават изкривена представа за действителното състояние на нещата, казват зевзеци.

Похвали се Искра Фидосова, че знае песните на Софи Маринова, добави, че хора като гласовитата ромка имат място в парламента - и ето ти я тебе новината: ГЕРБ си хареса Софи за депутат. Сетне дискусии, телефонни обаждания на зрители, преследване на самата Софи с въпроса, иска ли да става депутат - шумотевица велика. И никой не рече: Абе, управляващи, миналата година Поли Генова що не я канихте в Европарламента, че и в нашия, да си изпее конкурсната песен, щото не е циганка ли?

Премиер и червена народна представителка се стрелят с латински поговорки - телевизиите до една се избиват да цитират изказванията. Посред тая папагалщина диалогът на двамата опоненти се изпразни от съдържание, никой не разбра за какво са си говорили, а само - че са плещили на мъртъв език (казва се отмрял, не мъртъв език, колеги, да прощавате)...

Вежди Рашидов изплете бляскав словоред, в който закодира посланието си, че наши оперни гласове от ранга на Гена Димитрова ще звучат в Москва. Тутакси новинарите го награбиха, че покойната певица щял да кани да пее! А за договорите, подписани в Турция, се мълчи, ще се снимат ли турски сапунки у нас, това искаме да узнаем, не дали Гена Димитрова ще пее от дивиди, или от грамофонна плоча! 

Щерката на Вера Кочовска влиза в политиката - почва разкарване по предавания, светски и публицистични, все едно е някаква танцуваща мечка младата жена...

А Кеворкян вдига пръст назидателно: защо колежката от БНТ повтаряла: кучета нахапаха възрастен мъж, старец нападнат от глутница, като той бил световноизвестен професор!

Бог да прости проф. Тачков и българската жуналистика...
Категория: Новини
Прочетен: 2218 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 13.07.2012 12:20
(и единствен) на вестник "Първи април":

БОЙКО БОРИСОВ СТРОИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ"
Премиерът инвестира джобните си във Втора атомна, ще пести от миньорски заплати

СИМЕОН ДЯНКОВ ГРАБНА ПРИЗА ЗА ИЛЮЗИОННО ИЗКУСТВО
Вицепремиерът отвя фокусниците в Габрово - реже бюджети по-късо и от котешки опашки

ВАНГА С ПАРТИЙНА КНИЖКА
Става член на националдемократичната формация на Капка

РОМКИ СЕ МОЛЯТ ПРЕД БАНКОМАТИ
Палят свящи пред иконостаси с "вълшебни" дебитни карти вместо Богородица

САМО ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ В НОВИЯ "БИГ БРАДЪР"
Реалитито стартира с кастинг за философи и университетски преподаватели

СЛАВИ ОБЯЗДИ КОБИЛКИНА
Сексоложката пришпорена да му вдига рейтинга 

Следващият брой на в. "Първи април" ще излезе на 1 април 2013 г. (ако я има).


Категория: Новини
Прочетен: 1751 Коментари: 2 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037021
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив