Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Медийна среда ли бе - да я опишеш
Автор: tvmreja Категория: Новини
Прочетен: 1037209 Постинги: 419 Коментари: 433
Постинги в блога от Юли, 2013 г.
успокои аудиторията на телевизията майка Иво Никодимов в момента, в който протестиращ викаше: "Газят паднали на земята!", пред микрофона на Би Ти Ви, а репортерката на Нова Мария Димитрова говореше за окървавени хора на фона на общ кадър от стационарна камера, "наблюдаваща" ставащото от сграда срещу Народното събрание.
Така започна "Телевизионна революция 2013-а". Точно в 22.00 - когато някой умник реши да извежда с автобус блокираните в парламента депутати.

Гениалното решение, сякаш предвидено за екшън лайв във вечерните новини, отключи събития, протекли в близък план пред камерата на Би Ти Ви.
Между щитовете се бе набутала Миролюба Бенатова, чиито истерични пристъпи бяха тактично укротявани от Венелин Петков.

Техниката не бе на страната на БНТ. "Референдум" завърши с новините, четени от сайта на "Дневник". "Картинката" бе позиционирана на Паметника на Царя Освободител и не помръдна оттам, та се наложи колегите да си вземат назаем видео от Би Ти Ви и offnews.
По Нова спасиха положението с джиесем-репортажи, докато им паднат батериите.

Двучасовите емисии изтощиха водещи, репортери и зрители.
Времето обаче бе достатъчно да се възстановят сателитните излъчвания, та в един момент и трите национални ефирни канала отведоха на различни места около парламента безсънната си публика. (Понякога се питам защо го правят - сигурно за "заспалата провинция", която толкова презират...) И така - до малките часове...

Отвътре, от обсадения символ на законодателната власт, също се предаваше - зрителят чу как от ГЕРБ, едва решили да участват в работата на институцията, скоростно запяват в хор: "Оставка".
Михаил Миков и Антон Кутев по навик размахаха пръст на медии и народ, Цветлин Йовчев уважи всички телефонни обаждания, а Плевнелиев се изказа задочно.
Само Орешарски мълчи. По навик.
Категория: Новини
Прочетен: 5735 Коментари: 4 Гласове: 7
Последна промяна: 22.01.2017 17:54
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1037209
Постинги: 419
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив